Chardonnay wijn

Chardonnay wijn is wereldberoemd. Het is een gigantisch merk geworden met een nog gigantischere naamsbekendheid. Hoe vaak niet worden witte wijn en chardonnay in één zin genoemd? Of u bestelt een witte wijn en de ober vertelt welke wijnsoorten er beschikbaar zijn… Dan wordt chardonnay bijna altijd genoemd. Die populariteit is natuurlijk mede te danken aan de fantastische smaak van chardonnay wijn. Toch is er veel kwaliteitsverschil op de markt merkbaar. Zoekt u chardonnay wijn met sublieme sensaties zoals u die nooit eerder proefde? Dan gaat u bij Desmaakvangoedewijn.nl ongetwijfeld slagen.Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, Cadireta IGP
€10,85
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Cadireta IGP
€10,85 Prijs bij afname van 6 flessen
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Chardonnay
€16,95
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Chardonnay
€16,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Bellavista
Bellavista, 'Alma' Franciacorta Gran Cuvee Brut DOCG
€33,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Biologisch
Domaine Bousquet Domaine Bousquet, Grande Reserve Chardonnay - biologisch
Domaine Bousquet
Domaine Bousquet, Grande Reserve Chardonnay - biologisch
€14,00 Prijs bij afname van 6 flessen
Excelsior
Excelsior, Chardonnay
€6,70
Excelsior
Excelsior, Chardonnay
€6,70 Prijs bij afname van 6 flessen
Farnese Vini
Vigneti del Salento, I Muri Bianco IGP
€6,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Spier Estate
Spier Chardonnay 'Signature'
Artikelcode 090432
€7,45
Spier Estate
Spier Chardonnay 'Signature'
€7,45 Prijs bij afname van 6 flessen
Viña Aromo
Aromo, Barrel Selection Chardonnay
Artikelcode 88043210911043
€22,95
Viña Aromo
Aromo, Barrel Selection Chardonnay
€22,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Productie van chardonnay wijn

Chardonnay is een vrij gemakkelijke druif als het aankomt op de eisen die het stelt aan de bodem en het klimaat. De druiven staan dan ook in veel regio’s in Frankrijk aangeplant, behalve in Bordeaux. De mooiste wijnen komen echter uit de Bourgogne (Chablis, Montrachet en Meursault) en uit een deel van de regio Champagne. Down under zijn ook de Australiërs bijzonder gedreven in het produceren van kwalitatief hoogstaande chardonnay wijnen. Chardonnay is in staat om producties tussen de 30 en 100 hectoliter per hectare te behalen. De mooiste resultaten komen echter tot stand bij producties die tussen de 30 en 40 hectoliter liggen. De geschiktheid voor houtrijping wordt bepaald door de bodem en het klimaat waar de druiven in gedijen. Om de bewaarkracht van de druif optimaal te benutten kan er ook voor gekozen worden om chardonnay op hout te vinifiëren en op te leggen.

 

Aroma’s van chardonnay wijn

Op hout gelegde chardonnay is langer houdbaar en bevat ook nog eens een bijzonder bouquet aan aroma’s en smaken. De wijn kleurt geel tot goud en is vaak fruitig en droog. Aroma’s variëren dan van vanille, fruit, peer, kaneel, honing, verse boter, noten en zelfs geroosterd brood. Chardonnay witte wijn laat zich goed combineren met visgerechten, en dan met name vette visgerechten zoals zalm in combinatie met boter en room. Ook schaal- en schelpdieren passen goed bij de smaken van chardonnay wijn. Bent u niet zo’n visliefhebber? Probeer dan chardonnay eens met kip. Of wat te denken van geroosterde noten? Deze combineren erg goed met de lichte houtsmaak die chardonnay wijn met zich meebrengt.

 

Chardonnay witte wijn kopen?

Chardonnay witte wijn is in diverse prijsklassen te koop en het ligt overal in de schappen. Werkelijk iedere supermarkt heeft ze in het assortiment. Maar ook iedere wijnhandel. Het moge duidelijk zijn dat chardonnay wijnen een brede interesse genieten. Maar wilt u eens gaan genieten van een écht goede chardonnay? Een chardonnay die u maar zelden tegenkomt? Zo één dat als u ervan heeft geproefd, u nooit meer anders wilt? Bekijk dan het assortiment van Desmaakvangoedewijn.nl eens. Er liggen in onze wijnkelders alleen maar toppers te wachten. Chardonnay wijnen van sublieme kwaliteit, uit de beste wijnhuizen ter wereld… U vindt ze bij ons voor een scherpe prijs. En wij verzenden ook nog eens razendsnel. Want vandaag bestellen, is morgen al in huis. Santé!