Port

Port is een verkorte naam voor portwijn. Het is een versterkte wijn die z’n oorsprong heeft liggen in Portugal. Port wordt gemaakt in rode, witte of rosé varianten en kan als aperitief, digestief of dessertwijn geserveerd worden. Tegenwoordig is het wereldwijd een populaire wijnsoort en wordt dan ook in verschillende andere landen dan Portugal, zij het in andere vormen en onder andere namen, op de markt gebracht. Leuk weetje is dat alleen port uit Portugal in de EU port mag worden genoemd. In de Verenigde Staten is hier geen regelgeving voor en zal u dus ook (namaak)port kunnen vinden. Bij Desmaakvangoedewijn.nl vindt u natuurlijk alleen maar echte port uit Portugal.Lees meer

Wiese & Krohn
Wiese & Krohn Port, LBV (Late Bottled Vintage)
€13,78 Prijs bij afname van 6 flessen
Wiese & Krohn
Wiese & Krohn Port, Colheita 1996
€24,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Wiese & Krohn
Wiese & Krohn Port, Rio Torto Reserva Ruby
€12,59 Prijs bij afname van 6 flessen
Wiese & Krohn
Wiese & Krohn Port, Lágrima sweet white
€11,40 Prijs bij afname van 6 flessen
Wiese & Krohn
Wiese & Krohn Port, Colheita 2007
€17,35 Prijs bij afname van 6 flessen
Wiese & Krohn
Wiese & Krohn Port, Colheita 2006
€17,35 Prijs bij afname van 6 flessen
Wiese & Krohn
Wiese & Krohn Port, Colheita 1982
€59,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Wiese & Krohn
Wiese & Krohn Port, 10 Años
€17,57
Wiese & Krohn
Wiese & Krohn Port, 10 Años
€17,57 Prijs bij afname van 6 flessen

Techniek van het bereiden van port

Achter het maken van port gaat een mooie en ambachtelijke techniek schuil. Sinds de 19e eeuw wordt er gebruik gemaakt van een techniek die “mutage” heet. Bij deze techniek wordt het gistingsproces gestopt voordat alle suikers zijn omgezet in alcohol. In plaats daarvan wordt er alcohol aan de substantie toegevoegd. De reden hiervoor is dat de wijn die ontstaat veel zoeter is dan wanneer het gistingsproces op natuurlijke wijze zou worden beëindigd. Bovendien komt het alcoholpercentage met deze techniek hoger te liggen.

 

“Treden” van portwijn

Naast moderne vinificatiesystemen worden er vandaag de dag ook nog steeds traditionele technieken gebruikt om port te produceren. Menselijke voeten zijn hier een goed voorbeeld van. Vaak vindt dit “treden” plaats in de avonduren, in de eerste week na de oogst. En het mag zich natuurlijk laten raden waarom dit in de avonduren plaatsvindt… Feit is echter wel dat het een zware techniek is die veel arbeid vereist. Daarom nemen steeds meer machines deze taken over. De gedachte achter de techniek van het treden is overigens dat celwanden breken door de druk om zodoende smaak en kleur af te geven. En dat lijkt al eeuwenlang te werken! Hierop begint na een dag of twee de alcoholische gisting. 

 

Port kopen? Kies voor de kwaliteit van Desmaakvangoedewijn.nl

Natuurlijk kunnen wij u nog veel meer vertellen over port. Maar als echte liefhebber vindt u het waarschijnlijk veel leuker en lekkerder om port ook eens te proeven. Goede port welteverstaan. Want bij Desmaakvangoedewijn.nl treft u alleen maar port aan van premium kwaliteit. En natuurlijk betaalt u over het algemeen voor een goede fles port een iets hogere prijs, een hogere kwaliteit is immers inherent aan een hogere prijs. Maar wij bieden onze port wel aan tegen scherpe en eerlijke prijzen. Bovendien verzenden wij razendsnel. Vandaag bestellen is morgen al bezorgd. Dat wordt genieten…