Franciacorta

Franciacorta is een heuvelachtige streek in de regio Lombardije, gelegen in het noorden van Italië. Franciacorta staat bekend om de kwalitatief hoogstaande mousserende witte wijnen die er geproduceerd worden onder de herkomstbenaming Franciacorta DOCG. Ze zijn de allergrootste en meest begeerde ster van het gebied. De gunstige ligging van de wijngaarden, de bodem en de constante toevoer van helder gletsjerwater staan in Franciacorta aan de basis voor fantastisch elegante en subtiele mousserende wijnen. Wijnen die afkomstig zijn uit DOCG Franciacorta, zijn overigens altijd mousserend. Dat is in 1995 vastgelegd. Gelukkig maar, want ze zijn ontzettend goed in het produceren van mousserende wijnen! Lees meer

Productie van Franciacorta

Binnen Franciacorta DOCG dienen alle schuimwijnen gemaakt te worden van chardonnay en/of pinot nero. Ook mag er tot maximaal 50% aan pinot bianco worden toegevoegd aan de blends. Evenals bij champagne dient een tweede gisting op de fles plaats te vinden. Hierna dienen de Franciacorta’s minstens 18 maanden te rijpen (sur lie, oftewel in de fles). Dat is 6 maanden langer dan bij champagne. Het zegt wel iets over de exclusiviteit van Franciacorta wijn! Als u kiest voor Desmaakvangoedewijn.nl weet u bovendien zeker dat het exemplaar wat u koopt, écht bijzonder is. Alleen de beste Franciacorta wijnen laten wij toe tot onze wijnkelders.

 

Ontstaan van de bodem en de perfecte groeiomstandigheden

Franciacorta is een regio die, net zoals zoveel andere wijngebieden overal ter wereld, veel te danken heeft aan een samenloop van geologische toevalligheden. Samen leidde dit tot perfecte condities om druiven aan te planten en geniale schuimwijnen te kunnen produceren. Dat is dan ook waar wijnboeren volop gebruik van maken in dit beroemde wijngebied. Zij produceren jaar in, jaar uit prachtige exemplaren Franciacorta. De geologische oorzaak van dit alles is eigenlijk vrij gemakkelijk te verklaren. De Franciacorta regio lag aan de monding van de Val Camonica rivier. Deze rivier voerde naast enorme hoeveelheden gletsjerwater, ook enorme hoeveelheden grof en kalkrijk sediment mee. Deze stapelde zich op en vormen nu de basis van de voedingsrijke bodems waar de aangeplante wijnstokken hun energie vandaan halen. Daarnaast leidde dit ook tot het ontstaan van het Iseo meer in het midden van het gebied. Dit grote meer zorgt voor genoeg vocht, maar zorgt tevens voor verkoeling in de zomer en lichtelijke verwarming in de winter. Het maakt het klimaat net iets stabieler in de regio.

 

Franciacorta wijn van de beste kwaliteit kopen? Kies voor Desmaakvangoedewijn.nl

Gaat u voor kwaliteit, dan gaat u voor Franciacorta. Maar gaat u voor extra hoogstaande kwaliteit? Dan kiest u voor Desmaakvangoedewijn.nl. Al onze wijnen zijn van premium kwaliteit en zijn afkomstig uit de beste wijnhuizen in Franciacorta. Wij onderhouden nauwe contacten met hun eigenaren en weten zo, ieder jaar weer, de echte toppers binnen te halen. Deze liggen nu te rusten in onze wijnkelders. Maar binnenkort misschien ook wel in die van u. Want Franciacorta wijn koopt u bij ons in voor scherpe prijzen. Bovendien verzenden wij razendsnel en zorgvuldig. Daarom kan u er ook voor kiezen om vandaag te bestellen en morgen al te genieten van een goed glas Franciacorta. Want waarom zou u deze schitterende wijn bewaren in uw wijnkelder als de smaak zó goed is? Proost!