Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon is een van oorsprong Frans druivenras dat bekend staat om z’n duurzaamheid, volle smaken en toegankelijkheid. De beginselen van Cabernet Sauvignon zijn ontstaan in de Médoc uit een kruising tussen de Cabernet Franc en Sauvignon Blanc. Tegenwoordig geniet dit druivenras een ongekende populariteit over de hele wereld. De druiven gedijen het beste in warme regio’s waar geen droogte heerst. Lees meer

POPULAIR
Domaine Lafage Domaine Lafage, Coté Rosé VdP
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Rosé VdP
€8,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Cabernet Sauvignon in de rest van de wereld

Omdat Cabernet Sauvignon goed gedijt in vochtige en warme klimaten staat dit druivenras bijzonder vaak aangeplant in landen als Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Het druivenras begon aan z’n internationale faam in de jaren 70. Smaken verschillen natuurlijk, maar er wordt gezegd dat Cabernet Sauvignon wijnen uit andere landen dan Frankrijk zelfs nog beter smaken dan wijnen uit Frankrijk zelf. Cabernet Sauvignon groeit ook in de Verenigde Staten, Australië, Italië, Chili, Argentinië, Bulgarije en ook in Duitsland en Zwitserland. Af en toe een regenbui kan Cabernet Sauvignon prima hebben, zolang het maar niet teveel is.

 

Aroma’s en smaken van Cabernet Sauvignon

Cabernet Sauvignon staat overal ter wereld aangeplant en geproduceerd. Hierdoor is er een enorme variëteit te vinden aan smaken en aroma’s. Echter, in vergelijking met andere blauwe druivensoorten is Cabernet Sauvignon een sterk en krachtig druivenras te noemen met volle smaken. Rosé wijnen gemaakt van Cabernet Sauvignon zullen over het algemeen een wat donkerdere kleur hebben, meer richting kersenrood. Daarbij zal je zwaardere tonen van donker fruit en hartige smaken herkennen. Van zwarte peper tot rode paprika.

 

Cabernet Sauvignon rosé van hoogstaande kwaliteit

Cabernet Sauvignon rosé wijnen van hoogstaande premiumkwaliteit koop je bij Desmaakvangoedewijn.nl. Overal ter wereld kennen wij de meest gerenommeerde wijnhuizen met de beste Cabernet Sauvignon rosé wijnen. Stuk voor stuk van sublieme en uitmuntende kwaliteit. Desmaakvangoedewijn.nl heeft z’n wijnkelders gevuld met dit soort wijnen die je stuk voor stuk voor de scherpste prijzen kan kopen. Bovendien ben je zeker van een snelle levering. Want vandaag bestellen is morgen al genieten! Proost!