Duitse rode wijn

Duitse rode wijn is tegenwoordig meer dan upcoming. Nee, dat station is het allang gepasseerd. Op dit moment is 30% van alle wijn uit Duitsland zelfs een rode wijn. Het is niet onwaarschijnlijk dat de rijke historie en hun omvangrijke kennis op het gebied van witte wijnen hier een grote rol van betekenis in speelt. Of zou het de gedrevenheid van de nog jonge wijngeneratie zijn waardoor Duitse rode wijn de afgelopen jaren zo sterk aan populariteit heeft gewonnen? Hoe dan ook biedt rode wijn uit Duitsland een prachtige kwaliteit voor een prima prijs. Lees meer

Geen producten gevonden...

Rode wijn regio’s in Duitsland

De regio’s Rheinhessen en Pfalz zijn in Duitsland verantwoordelijk voor het overgrote deel van de rode wijnproductie. Duitse rode wijn wordt vooral gemaakt van de druivensoort Spätburgunder. Maar ook Portugieser en Dornfelder zijn druivensoorten die een prima kwaliteit rode wijn voortbrengen. Dat betekent echter niet dat internationale soorten zoals Merlot en Cabernet Sauvignon geen enkele rol van betekenis spelen in Duitsland.

 

Classificatiesysteem Duitse rode wijnen

Dat de kwaliteit van Duitse rode wijnen goed is, valt nauwelijks tot niet af te lezen aan de kwaliteitsnorm die op het etiket vermeld staat. Het Duitse classificatiesysteem stelt namelijk dat het toegekende predicaat niet voortkomt uit bijvoorbeeld de wijngaard, de druivensoort of de status van een wijnmaker, maar wordt gebaseerd op het suikergehalte. Predicaten zijn hierdoor geen garantie voor een kwalitatief goede wijn. Let daar dus (niet al teveel) op bij het bestellen van Duitse rode wijn.

 

Speciaal voor jou geselecteerd: de beste rode wijnen uit Duitsland

Zoek je een betrouwbaardere garantie voor kwaliteit? Bekijk dan het assortiment van Desmaakvangoedewijn.nl eens… Alle rode wijnen uit Duitsland binnen ons assortiment zijn namelijk van uitstekende kwaliteit. Wij selecteren alleen Duitse rode wijnen van wijnhuizen die in staat zijn om de meest bijzondere smaken te creëren. Alleen de beste premium wijnen krijgen een plek in onze wijnkelders. En daar liggen deze parels klaar om naar jou verzonden te worden, voor een scherpe prijs. Want de prijs van een premium fles wijn ligt normaal gesproken (en vanzelfsprekend) weliswaar wat hoger dan wijnen van iets mindere kwaliteit, maar dat betekent nog niet dat je daar teveel voor moet betalen. Vinden wij overigens... Want bij ons vind je de beste wijnen tegen de scherpste prijzen. En daar kan je morgen al van gaan genieten... Want vandaag besteld, is morgen in huis. Ook dat is Desmaakvangoedewijn.nl!