Amarone

Amarone della Valpolicella draagt het kwaliteitslabel DOCG. Daarmee is het beloond met de beste classificatieterm, ook wel de hoogst “gecontroleerde benaming van oorsprong”, van Italië. Amarone wijnen zijn afkomstig uit de Italiaanse streek Veneto en staan bekend als de meest prestigieuze rode wijnen die deze streek, zo niet het land, voortbrengt. Lees meer

 

Vinificatie van Amarone wijnen

Bij de vinificatie worden de wijnen eerst 120 dagen lang gedroogd op rieten matten in geklimatiseerde ruimtes. Hierdoor vermindert het vochtgehalte in de druivenbes en ontstaan er hogere concentraties vruchtvlees, kleurstoffen, tannines en suikers. Na het gisten van deze gedroogde druiven ontstaat er een wijn met een hogere concentratie, een diepere kleur, een betere smaak en meer tannines dan een reguliere Valpolicella wijn. Door dit proces ontstaat bovendien een hoger alcoholgehalte. Gedroogde druiven hebben immers, ten opzichte van verse druiven, een hoger suikergehalte op het moment van vergisting. Als het proces van alcoholische gisting volledig doorlopen is, dus tot op het moment dat alle suikers vergist zijn, ontstaat er een droge wijn waarin veel alcohol zit en geen restsuiker bevat. Een unieke en bijzonder smaakvolle wijn is hetgeen er overblijft... Amarone della Valpolicella staat niet voor niets bekend als de beste wijn die er in de gehele Amarone streek te vinden is.

 

Amarone wijnen bevatten rijke en complexe smaaksensaties

Deze koning onder de wijnen heeft een diepdonkere en granaatrode kleur als gevolg van de vinificatiemethode. Ze bevat geuren die rijk en vol aandoen samen met extracten van viooltjes, krenten, tabak en bramen. Eenmaal in de mond tref je er smaken die doen denken aan de lekkerste kersenbonbons die je ooit hebt gehad, perfect gerijpte frambozen, vers geplukte rode bessen en een wat rokerige toast. Het is een opeenstapeling van heerlijke en volle smaken. Toch is Amarone wijn ook een complexe wijn als het op smaak aankomt omdat de opbouw uit diverse smaaklagen lijkt te bestaan. Wildgerechten zoals hert of peperige steaks passen zeer goed bij Amarone wijn. Maar je kan ook oude brokkelkaas serveren bij deze speciale rode wijn. 

 

Amarone DOCG toppers bestellen?

Desmaakvangoedewijn.nl heeft alleen maar toppers van wijnen in de wijnkelders liggen. Zo ook de Amarone della Valpolicella DOCG. En natuurlijk hangt daar altijd een prijskaartje aan… Maar als je ‘m dan toch besluit te kopen, waarom dan niet tegen een scherpe prijs? Mede daarom kiest onze trouwe achterban voor de Desmaakvangoedewijn.nl. Bovendien bezorgen wij jouw wijn ook nog eens razendsnel... Want vandaag bestellen, is morgen al genieten van een glas Amarone della Valpolicella DOCG.