Cantina di Negrar, 'Le Preare' Amarone della Valpolicella Classico DOCG
Prachtige rode wijn van Cantina di Negrar, de top uit Noord-Italië. Krachtig en stevig, met mooie rijpe tonen van rozijnen, pruim en kruiden in de neus. In de mond lekker vlezig, complex en rijk, met dezelfde aroma’s. Een feest in je glas!
- Bestel 1 voor €28,99 per fles

-
Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
-
Gratis verzending vanaf €175. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.

Cantina di Negrar
Cantina di Negrar is prachtig gelegen in Valpolicella, een heuvelachtige wijnstreek in het Noorden van Italië, vlakbij Verona en het Gardameer. Sinds de oprichting in 1933 is dit coöperatieve wijnhuis met potentie uitgegroeid tot een cantine met moderne faciliteiten met aandacht voor innovatie. Echter, hun manier van wijnmaken blijft gebaseerd op oude tradities en ook de passie is gebleven! Met 500 ha. aan wijngaarden, verspreid over Valpolicella Classico, hebben ze ‘goud’ in handen.
Appassimento
Cantina di Negrar heeft haar eigen Amarone’s en Ripasso’s. Deze wijnen worden gemaakt op een eeuwenoude manier die appassimento wordt genoemd. Door deze methode krijg je smaakvolle, met fruit overladen wijnen. De druiven blijven zo lang mogelijk aan de wijnstokken rijpen, daarna worden ze met de hand geplukt. Na de oogst drogen de druiven in speciale kratjes met als gevolg dat ze een hogere concentratie suiker en aroma’s krijgen. Om deze wijn te maken heb je passie én geduld nodig, maar dat proef je ook zeker terug!
Le Preare: tussen wijn en steen
Le Preare is een lijn van wijnen die de voorgaande generaties eert. Deze generaties legden door hard werken de basis voor het wijnhuis zoals het nu is. Preare betekent in een lokaal dialect ‘antieke mijnen’. Uit deze mijnen werden stenen gedolven die gebruikt werden om de wijngaarden van muurtjes te voorzien en om de terrassen te bouwen voor de wijnstokken, die nu nog gebruikt worden.
Amarone della Valpolicella Classico DOCG
De wijngaard waar de druiven vandaan komen van deze Amarone ligt op een hoogte van 50 tot 350 meter in het hartje van het Valpolicella Classico gebied, in de heuvels rond Negrar en Fumane. De Amarone wordt op de traditionele manier gemaakt, de rijpe en gave druiven gaan na de oogst naar de speciale droogruimtes ‘fruttai’. Cantine Negrar legt de lat hoog en laat de drogen minimaal 4 maanden drogen i.p.v. de voorgeschreven 3 maanden. De druiven drogen dan soms wel met 40% in, wat deze wijn nog meer smaak en aroma’s geeft. 10% van de wijn wordt gedurende 6 maanden gelagerd op zgn. Franse 'barriques'.
Wijnsoort | Rode wijn |
Land | Italië |
Wijnregio | Veneto |
Druivensoort | Corvina , Corvinone , Rondinella |
Volume | 750 ml |
Serveertemperatuur | 16-18°C |
Alcoholpercentage | 15% vol |
Serveersuggesties | Heerlijke wijn bij wildgerechten, gegrild vlees en harde kazen. |
Proefnotities | Prachtige rode wijn van Cantine di Negrar, de top uit Noord-Italië. Krachtig en stevig, met mooie rijpe tonen van rozijnen, pruim en kruiden in de neus. In de mond lekker vlezig, complex en rijk, met dezelfde aroma’s. |
Wijnhuis | Cantina di Negrar |
Bewaarpotentieel | 5-8 jaar |
Vat rijping | 6 maanden |
Allergenen | Bevat Sulfieten |