Nebbiolo wijn

Nebbiolo is een bekend, zo niet het bekendste, druivenras van de Italiaanse regio Piemonte. Nebbiolo noemt men liefkozend ook wel de keizer van de Italiaanse druivensoorten, maar is tegelijkertijd misschien wel het meest complexe druivenras dat Italië kent. Zowel qua aroma’s als qua klimaat- en omgevingswensen die dit ras heeft. Aan de ene kant beweren sommigen dat de variëteiten van Nebbiolo wijn tot de beste van de wereld behoren, samen met wijnen Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir. Maar aan de andere kant is het een druivensoort die, juist in tegenstelling tot Cabernet Sauvignon en Merlot, enorm gevoelig is voor omstandigheden van buitenaf en alleen goed lijkt te presteren wanneer er aan ideale voorwaarden wordt voldaan. Zonder het juiste zonlicht, de goede plek of de juiste hoeveelheid aan kalk in de grond is Nebbiolo namelijk niets meer dan een doorsnee wijn. Maar wat als de omstandigheden voor deze druif wél kloppen? Dan is Nebbiolo wijn onnavolgbaar subliem en mag het zich meten met de absolute wereldtop! Lees meer

Geen producten gevonden...

Kenmerken van Nebbiolo wijn

Gebieden waar de Nebbiolo druif uitstekend gedijt is rond de klei- en kalksteenrijke gronden van Alba, een streek in het zuiden van Piemonte. Hier worden geregeld wijnen geproduceerd die uitmuntend van kwaliteit zijn. Maar ook op de meer zanderige ondergronden van Roero en Novara, in de noordoostelijke delen van Piemonte, zijn af en toe ook parels van producties in de wijnhuizen te vinden. De smaaksensatie van Nebbiolo wijn kán echt subliem en ongeëvenaard zijn. Producties van dergelijke kwaliteit vinden eigenlijk alleen plaats in Italië en nergens anders ter wereld. En daar wil je natuurlijk zo lang mogelijk van kunnen genieten… Goed nieuws! Want gelukkig is de bewaarkracht van de wijn erg hoog: tot wel 20 jaar. Typische aroma’s die verschijnen bij perfecte Nebbiolo wijnen zijn aards met tonen van rozen, viooltjes, rood fruit (of zwart fruit bij gebruik van overrijpe druiven), teerachtige elementen en kwaliteitsleder. Na een perfecte houtdosering komen zijn er ook impressies van vanille, inkt en melkchocolade te herkennen. Hetgeen wat rest is subliem te noemen en leidt tot een van de ingewikkeldste aromapakketten binnen het totale arsenaal van rode wijnen wereldwijd.

 

Nebbiolo wijn kopen

Nebbiolo wijn heeft, zoals je hebt gelezen, een complexe handleiding. Als we echter al van een handleiding mogen spreken… Het zijn invloeden van buitenaf die de grootste invloed hebben op de kwaliteit van Nebbiolo wijnen. Maar áls er weer eens sublieme wijnen geproduceerd worden in Piemonte, dan staat Desmaakvangoedewijn.nl graag vooraan. Wij kopen alleen de allerbeste wijnen in, afkomstig uit de allerbeste wijnhuizen in de regio. En als we erin zijn geslaagd om deze naar onze wijnkelders te halen, dan bieden wij je deze prachtexemplaren graag aan. Voor de scherpste prijzen en dankzij de snelste koeriers kan er binnen de kortste keren ook een prachtige fles Nebbiolo wijn in jouw wijnkelders liggen. Een wijn die je opent als je écht een bijzonder moment te vieren hebt. Of wanneer je er eens echt goed voor wilt gaat zitten. Dat wordt genieten!