Port Portugal

Bij port mag er geen enkele twijfel over bestaan. Want waar komt de enige echte port vandaan? Uit Portugal natuurlijk! Eigenlijk is port nog niet eens zo héél oud. Want waar rode wijn ver voor het begin van de jaartelling werd geproduceerd, geldt dat voor port pas rond de 17e eeuw. Eigenlijk is port uit Portugal bij toeval ontstaan en hebben de Engelsen daar een belangrijk aandeel in gehad. Hierover later meer. Wist u bovendien dat als u port gaat bestellen, waar dan ook in de Europese Unie, de port afkomstig móet zijn uit Portugal? En wist u dat in 1940 is vastgesteld dat port altijd móet bestaan uit een aantal vaste inheemse druivenrassen? Als u dat al wist bent u een echte wijnkenner en zit u bij Desmaakvangoedewijn.nl goed. Wist u dat niet, dan zit u bij Desmaakvangoedewijn.nl óók goed! Lees meer

Geschiedenis van Portugese Port

Zoals reeds vermeld is Portugese port bij toeval ontstaan en hebben de Engelsen daar een aardig handje bij geholpen. De Engelsen? Ja, dat leest u goed! Want tijdens een kortstondige oorlog, ergens in de 17e eeuw, tussen Engeland en Frankrijk kon het eerstgenoemde land z’n wijnvoorraad logischerwijs niet meer aanvullen vanuit Frankrijk. Men was genoodzaakt om een andere handelsroute aan te leggen om zo toch te kunnen genieten van een lekker wijntje. Zodoende kwam men uit in Portugal en begon men met het importeren van wijn uit Portugal. Per schip werden duizenden wijnvaten het land uitgeloodst. Het enige verschil met de handelsroute naar Frankrijk? De afstand! Op het moment dat de wijnen aankwamen in Engeland waren ze al vergaan. Maar zo inventief als de Engelsen waren, zo geniaal bleek hun idee later. Want wat deden ze? Simpelweg wijnalcohol toevoegen aan de vaten met wijn zodat de gisting stopte. Zodoende bleef de wijn langer goed en was de geboorte van “Portugese” port een feit! Port uit Portugal kent dus een bijzondere historie.


Port kopen? Goede port uit Portugal!

Port uit Portugal is verkrijgbaar in vele soorten. Van Ruby port (rode port) tot Vintage port en Tawny port. Ook hebben wij zo nu en dan de beste flessen rosé port en witte port in onze wijnkelders liggen. Het zijn allemaal flessen port uit Portugal, afkomstig uit de beste wijnhuizen en van de beste kwaliteit. Goed om de meest bijzondere gelegenheden extra bijzonder te maken. Of voor als u echt eens wilt proeven hoe een goed glas port smaakt... Voor dit soort gelegenheden bieden wij u kwalitatief hoogstaande port aan. Dat kunnen wij bovendien doen voor scherpe prijzen én met een razendsnelle verzending, want vandaag bestellen is morgen al in huis. En reken er maar op dat de bezorging zorgvuldig geschiedt... Uw kostbare nieuwe wijn wordt behandeld alsof er ooit maar één fles van is gemaakt! Genieten begint bij Desmaakvangoedewijn.nl.