Shiraz wijn

Shiraz wijn staat ook wel bekend als Syrah wijn. In wezen zijn beide wijnen gemaakt van dezelfde blauwe druif, maar kunnen ze nogal eens van elkaar verschillen qua smaak. Dat heeft voornamelijk te maken met het land waar de druif staat aangeplant. Syrah druiven hebben hun oorsprong in het noorden van Frankrijk liggen, in de Rhônevallei om precies te zijn. De wijnen die vanuit deze druif gevinifieerd worden kunnen als de klassieke variant van Shiraz wijn worden beschouwd. Ze zijn peperig met fris zwart fruit en hebben een wat rokerige afdronk. Een zeer elegante wijn met veel finesse erin. Wanneer de wijn in Europa wordt geproduceerd wordt deze meestal Syrah genoemd. Shiraz is de benaming van de druif zoals deze in overzeese gebieden wordt genoemd, waaronder Australië en Zuid-Afrika. In Australië is Shiraz het meest aangeplante druivenras wat er is. Lees meer

Biologisch
Bodegas Barahonda Barahonda, Organic Barrica Monastrell-Syrah
Bodegas Barahonda
Barahonda, Organic Barrica Monastrell-Syrah
€11,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Lieu dit Narassa IGP
€16,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas Barahonda
Barahonda, Crianza Yecla DO
Artikelcode 343005
€11,95
Biologisch
Bodegas Barahonda Barahonda, Crianza Yecla DO
Bodegas Barahonda
Barahonda, Crianza Yecla DO
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Spier Estate
Spier Shiraz 'Signature'
Artikelcode 090436
€8,95
Spier Estate
Spier Shiraz 'Signature'
€8,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Viña Aromo
Aromo, Reserva Privada Syrah DO
€8,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Authentique AC
€11,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Cuvée Léa AC
€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Aanrader
Domaine Lafage Domaine Lafage, Coté Sud VdP
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Sud VdP
€8,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Smaakbeleving Shiraz wijnen

Shiraz druiven groeien in overzeese gebieden onder andere omstandigheden dan in Europa. Het is dan ook niet vreemd dat Shiraz wijn een andere smaakbeleving heeft dan Syrah wijn. Shiraz uit Australië zijn krachtiger, zoeter en rijper. De kleur van deze wijnen is daarom ook diep donkerrood. Typische kenmerken voor Shiraz wijn zijn: rond, zacht, open en extravagant. De peperige tonen uit Europese Syrah wijnen zijn ook in Shiraz wijnen te herkennen, zij het in veel mindere mate. Daarnaast zijn er in Shiraz wijnen zoetige en kruidige tonen zoals vanille en kaneel aanwezig welke de wijn een intensieve smaak geven. 

 

Spijzen met Shiraz wijnen

Shiraz laat zich bijzonder goed combineren met lamsvlees. Het is alsof de twee voor elkaar zijn gemaakt. Maar er is veel meer mogelijk met Shiraz, juist omdat de wijn zoveel aroma’s in zich heeft. Denk bijvoorbeeld aan rood vlees van de barbecue, aubergine of gerookte paprika met blauwe kaas. Of typische gerechten uit de Provence… Ze passen bijna allemaal!

 

Shiraz wijn kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Heb je interesse in een premium fles Shiraz wijn? Dan is de kans groot dat Desmaakvangoedewijn.nl je hiermee gaat verrassen. Want alleen de beste flessen Shiraz wijnen van de meest exclusieve wijnhuizen komen in onze wijnkelders te liggen. Klaar om naar jou verzonden te worden, voor de scherpste prijs. Dat wordt pas écht genieten. En vandaag besteld, is morgen al in huis. Santé!  

Wat is Shiraz?

Shiraz is een blauwe druivensoort en is een van de beroemdste druivenrassen ter wereld.

Waar komt Shiraz wijn vandaan?

Shiraz druiven groeien in Australië, Argentinië, Zuid-Afrika, Verenigde-Staten en Chili.

Waar smaakt Shiraz wijn naar?

Shiraz is een donkerrode wijn met een zoete en kruidige smaak. In Shiraz herken je de smaak van peper, vanille en kaneel.

Bij welk gerecht past Shiraz wijn?

De heerlijke aroma’s in Shiraz zijn goed te combineren met lamsvlees, rood vlees van de barbecue, aubergine of gerookte paprika met blauwe kaas.