Pinot Gris / Pinot Grigio wijn

Pinot Gris of Pinot Grigio is een befaamd internationaal druivenras. Oorspronkelijk is Pinot Gris afkomstig uit Frankrijk, in Italië noemen ze hetzelfde witte druivenras Pinot Grigio. In Italië is het aan een flinke opmars bezig en geniet het druivenras een uitermate hoge populariteit. Vooral rondom Friuli is Pinot Grigio veruit het meest aangeplante druivenras. Pinot Gris is een lichte en droge witte wijn waarin frisse aroma’s van citroen, groene appels en bloesem zijn te identificeren. Een koud glas Pinot Gris wijn is heerlijk verfrissend op warme zomerse dagen. Lees meer

Le Contesse
Le Contesse Pinot Grigio DOC Venezia
€8,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Pinot Grigio di Puglia IGP
Artikelcode 432317
€9,50
Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Pinot Grigio di Puglia IGP
€9,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Populair
Sacchetto Sacchetto, Pinot Grigio delle Venezie - L’Elfo DOC
Sacchetto
Sacchetto, Pinot Grigio delle Venezie - L’Elfo DOC
€8,75 Prijs bij afname van 6 flessen
aanrader
Domini Veneti Domini Veneti Pinot Grigio delle Venezie DOC
Domini Veneti
Domini Veneti Pinot Grigio delle Venezie DOC
€9,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Mount Riley
Mount Riley, Marlborough Pinot Gris
€11,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen
Tiefenbrunner
Tiefenbrunner, 'Merus' Pinot Grigio Alto Adige DOC
€17,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Cantine Lenotti
Cantine Lenotti, Pinot Grigio delle Venezie
€11,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Oorsprong Pinot Gris

Net zoals de meeste bekende druivenrassen die er op deze wereld te vinden zijn, is ook de Pinot Gris een wijn die z’n roots in Frankrijk heeft liggen. Hier staat dit druivenras bekend als Pinot Gris en is familie van Pinot Noir. Dat is ook deels te zien aan de vorm en kleur van de druiven. Want waar de meeste witte wijnen afkomstig zijn van druiven met een groene schil, heeft de schil van Pinot Gris druiven een lichte en blauwachtige kleur. Vanuit Frankrijk vond de Pinot Gris rond de 14e eeuw zijn weg uiteindelijk naar Zwitserland. Hier was het een favoriet van de keizer. Vanzelfsprekend ging dit als een lopend vuurtje rond en zo bereikte Pinot Gris uiteindelijk ook Italië. Hier werd de naam Pinot Gris omgedoopt tot Pinot Grigio. Zo ontstond er een wijn die tot op de dag van vandaag veel populariteit geniet.

 

Kwaliteit van Pinot Grigio

Populariteit gaat altijd gepaard met tegenstand. En daar weet Pinot Gris alles van… Want wereldwijd heeft het druivenras naast fans ook veel tegenstanders. De laatstgenoemde groep beweert dat Pinot Gris wijnen vaak te simpel en te algemeen van smaak zijn. De vraag is echter of deze wijnliefhebbers daadwerkelijk liefhebber zijn… Of dat zij Pinot Gris wijn kopen dankzij de aantrekkelijke prijzen in de supermarkten, die er overigens vol mee liggen. Wijnen die in de massa geproduceerd worden, zijn vanzelfsprekend minder van smaak dan wijnen waaraan aandacht is geschonken. Daarom is het belangrijk om Pinot Gris wijnen te selecteren op basis van het wijnhuis waaruit de wijn afkomstig is. Desmaakvangoedewijn.nl heeft dan ook alleen maar Pinot Gris / Pinot Grigio wijnen van premium kwaliteit in het assortiment.

 

Pinot Grigio van uitzonderlijke kwaliteit kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl

Heb je zin om een Pinot Grigio te proeven zoals je die nooit eerder proefde? Een wijn die een heel andere smaakbeleving heeft dan een standaard Pinot Grigio wijn uit de supermarkt? Probeer dan eens een Pinot Grigio wijn uit onze wijnkelders. Daar liggen alleen maar kwaliteitswijnen. Wijnen die je opent als je écht eens wilt genieten. Naast deze speciale smaakbelevingen, biedt Desmaakvangoedewijn.nl Pinot Grigio wijnen aan tegen scherpe prijzen. Na je bestelling worden deze bovendien binnen no-time bij je thuisbezorgd. Daarom is Pinot Grigio kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl een goed idee! Salute!

Wat is Pinot Grigio?

Pinot Grigio is afkomstig van grijs blauwe druiven. De pinot Grigio is oorspronkelijk Frans, maar werd pas echt op de kaart gezet in Noord-Italië.

Hoe smaakt Pinot Grigio?

De Pinot Grigio is een overwegend droge, frisse witte wijn met medium tot hoge zuurgraad. De wijn smaakt naar citrus en perzik en heeft een fris en fruitig karakter.

Wat eet je bij een Pinot Grigio?

De volle smaak van Pinot Grigio gaat goed samen met gekruide gerechten. Het lichte zoetje is een mooie tegenhanger van de hete pepers.

Wat is de serveertemperatuur van een Pinot Grigio?

Wij raden aan een Pinot Grigio te serveren bij 7-10 °C

Is Pinot Gris hetzelfde als Pinot Grigio?

Ja, alleen komt een pinot gris komt uit Frankrijk en een pinot grigio uit Italië. Een Pinot Grigio is soepeler, lichter en fruitiger van smaak.

Is Pinot Grigio droog of zoet?

De Pinot Grigio is een overwegend droge witte wijn.