Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Tiefenbrunner, 'Merus' Pinot Grigio Alto Adige DOC

Tiefenbrunner, 'Merus' Pinot Grigio Alto Adige DOC

€17,25 Prijs bij afname van 6 flessen

Fris en elegante Pinot Grigio. Heerlijk opwekkend in geur en smaak, met dat typische licht kruidige karakter van deze druif. In de neus aangenaam met appel, peer, witte bloemen, perzik en abrikoos. In de smaak fris met een vleugje abrikoos en perzik, wat mooie zuren en een bittertje.

Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Bestel 1 voor €18,10 per fles
  • Bestel 6 voor €17,25 per fles en bespaar 5%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Klanten geven ons een 9,9!
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Het wijnhuis: Tiefenbrunner 

Wijnhuis Tiefenbrunner in Alto Adige produceert heerlijke wijnen, van fris wit tot krachtig rood. Het doel van familie Tiefenbrunner? Wijnen produceren die typisch zijn voor de druif en de wijngaard. Daarbij wijken ze nog al weleens af van de standaard in deze wijnstreek.

 

Witte wijn uit Alto Adige

De productie van dit wijnhuis bestaat namelijk voor 80% uit witte wijnen, de rest is rood. Voor Alto Adige is dit nogal ongebruikelijk, het accent ligt in deze wijnstreek nog altijd op lichte rode wijnen. En dat terwijl de berghellingen zeer geschikt zijn voor het maken van witte wijnen. Houtrijping wordt hier weinig toegepast. Veel wijnliefhebbers zijn zeer gecharmeerd van de frisheid en de elegantie van de wijnen.

 

Wijnstreek Alto Adige

De wijnstreek Alto Adige staat bekend om zijn hooggelegen wijngaarden, tussen de 250 en 1000 meter hoog. Het koele bergklimaat verklaart ook de frisse en fijne stijl van de wijnen. De druivenrassen Pinot Bianco (Pinot Blanc), Pinot Grigio (Pinot Gris) en (Gewürz)Traminer staan aangeplant. Ook de populaire rassen Sauvignon en Chardonnay zijn in deze wijnstreek te vinden.

 

Voor de rode wijnen is de lokale Lagrein zeer populair, naast druiven van buitenlandse afkomst als Merlot en Cabernet Sauvignon. De blauwe druiven staan vooral aangeplant in warmere, lager gelegen wijngaarden, gericht op het zuiden en zuidwesten.

 

  

Wijnsoort Witte wijn
Land Italië
Wijnregio Alto Adige
Druivensoort Pinot Grigio
Oogstjaar 2022
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 10-12°C
Alcoholpercentage 13% vol.
Serveersuggesties Geniet van deze wijn bij gerechten met witte asperges, gerookte zalm of heilbot, kip met groene kruiden en salades.
Proefnotities Fris en elegante Pinot Grigio. Heerlijk opwekkend in geur en smaak, met dat typische licht kruidige karakter van deze druif. In de neus appel, peer, witte bloemen, perzik en abrikoos. In de smaak fris met mooie zuren en een bittertje.
Wijnhuis Tiefenbrunner
Bewaarpotentieel 2 jaar
Vat rijping geen
Allergenen Bevat Sulfieten