Tempranillo wijn

Tempranillo is de trots van Spanje en internationaal staat tempranillo wijn ook wel bekend als Tempranillo wine. De Tempranillo druif is een blauwe druivensoort en geniet veel faam dankzij z’n uitstekende smaak en prachtige aroma’s. Tempranillo behoeft enerzijds een warm klimaat voor het genereren van optimale suikergehaltes en een intens kleurende schil, maar anderzijds heeft de druif koele klimaten nodig om voldoende zuren, aroma’s en elegantie te creëren. Om deze reden gedijt de druif perfect in hoger gelegen gebieden waar overdags de zon schijnt en waar ’s nachts een zekere koelte over de wijngaarden trekt. Lees meer

Bodegas Piedemonte
Bodegas Piedemonte 'Cuatro Tierras' DO Navarra Crianza
€9,50 Prijs bij afname van 6 flessen
topper
8%korting
korting
Bodegas Carlos Serres Bodegas Carlos Serres, Rioja Crianza DOC
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, Rioja Crianza DOC
€9,95 €9,15 Prijs bij afname van 6 flessen
Feuerheerd's
Feuerheerd’s Douro Reserva DOC
€9,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Crianza DOC Rioja
€12,95
Bodegas y Viñedos Tobelos
Tobelos Crianza DOC Rioja
€12,95 Prijs bij afname van 6 flessen
8%korting
korting
Bodegas Piedemonte Bodegas Piedemonte Reserva DO Navarra
Bodegas Piedemonte
Bodegas Piedemonte Reserva DO Navarra
€13,60 €12,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, Rioja Gran Reserva DOC
€17,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, Tempranillo Rioja DOC
€6,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Bodegas Carlos Serres
Bodegas Carlos Serres, Rioja Reserva DOC
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Spanje: hét land van de Tempranillo

Niet voor niets gedijt de Tempranillo dan ook bijzonder goed in Spanje. Hier komt het druivenras oorspronkelijk ook vandaan. Omdat Tempranillo uitstekende aroma’s bevat wordt de wijn vaak gebruikt voor assemblages. Veel Rioja wijnen zijn blends van Tempranillo druiven, samen met andere druivenrassen zoals Grenache en Carignan. Een opvallend kenmerk van de druif is z’n vroege rijpheid. Hier heeft de druif z’n naam dan ook aan te danken. “Temprano” betekent namelijk vroeg in het Spaans. Andere namen voor Tempranillo zijn: Tinto Roriz, Aragonez en Aragonēs.

 

Smaaksensaties en -combinaties voor Tempranillo wijn

De zuurgraad van de Tempranillo druif is over het algemeen laag te noemen. Dit komt de drinkbaarheid van Tempranillo wijn dan ook ten goede. De smaken zijn fruitig en zacht en tonen impressies van onder andere pruim, tomaat, gedroogde vijg, vanille, kruidnagel en tabak. Tempranillo heeft door z’n zachte en fruitige smaak niet per se een gerecht nodig ter begeleiding... De wijn prikkelt je smaakpapillen ook prettig zonder spijzen. Maar wij begrijpen dat je de wijn zo nu en dan ook wel eens wilt nuttigen bij een overheerlijk diner… Probeer dan gerust eens een Tempranillo wijn bij de barbecue of bij andere gerechten met een rokerige smaak. Gerechten met een basis waarin tomaten zijn verwerkt smaken ook uitstekend. Denk aan pizza of lasagna. En voor de visliefhebbers onder ons: ondanks het feit dat Tempranillo een rode wijnsoort is, combineert de wijn ook goed met wat sterker smakende vissoorten. Een echte aanrader!

 

Tempranillo wijn van uitstekende kwaliteit proberen?

Bestel dan gerust een fles tempranillo bij Desmaakvangoedewijn.nl. Je bent dan verzekerd van de beste wijnen uit de meest succesvolle jaren, afkomstig uit de meest vooraanstaande wijnhuizen uit Spanje. Alle wijnen uit het assortiment van Desmaakvangoedewijn.nl zijn wijnen van premium kwaliteit. Stuk voor stuk bieden we deze wijnen voor de scherpste prijzen aan. Bovendien zorgen wij er ook nog eens voor dat je snel kan genieten van deze wijnen, want vandaag bestellen is morgen al genieten! Wij werken samen met de snelste en zorgvuldigste koeriers van het land.