Dornfelder wijn

Dornfelder wijn is in Duitsland een razend populaire rode wijn. In het thuisland wellicht nog wat meer dan op internationaal gebied, maar Dornfelder produceert wijnen die qua kwaliteit echt wel op het juiste niveau zitten. Op dit moment staat zo’n 8% van de Duitse wijngaarden met deze druivensoort aangeplant. Alleen Spätburgunder wint het van Dornfelder qua bezetting. Toch mag Dornfelder zich inmiddels een klassieker noemen onder de Duitse wijnen. Zo’n 50 jaar geleden ontstond het druivenras als een nieuwe kruising in de plaats Weinsberg. Wijnbouwdeskundige Dornfeld bouwde daar een plaatselijke wijnbouwbouwschool en kruiste de druivenrassen Helfensteiner en Heroldrebe met elkaar. De druiven die hieruit ontstonden werden voornamelijk gebruikt in blends om lichtere wijnen een wat donkerdere kleur te geven, tot men op een zeker moment de ware potentie van Dornfelder wijn ontdekte. Lees meer

Geen producten gevonden...

Smaakprofielen van Dornfelder wijn

Dornfelder brengt voornamelijk droge rode wijnen voort en zo nu en dan een halfdroge, maar er zijn ook halfzoete exemplaren te koop. Bij alle soorten bestaan echter twee duidelijke stijlen. Deze stijl is afhankelijk van de datum waarop de wijn op de markt verschijnt. In het ene geval komt Dornfelder jong op de markt en hebben intense fruitaroma’s van vlierbessen, bramen en bessen de overhand. Nieuwe jaargangen kunnen zodoende als primeur worden aangekocht. In het andere geval laten producenten de Dornfelder wijn rijpen op houten vaten en worden tannines en structuren wat meer benadrukt zonder dat er veel fruitige aroma’s aanwezig zijn. De tannines van Dornfelder wijnen zijn over het algemeen niet te intensief aanwezig. Benieuwd hoe je de wijn perfect tot z’n recht kan laten komen bij een gerecht? Stevige wild- en vleesgerechten met pittige tonen en extracten van kaas passen perfect bij een Dornfelder wijn!

 

Dornfelder kopen bij Desmaakvangoedewijn.nl?

Kijk je ernaar uit om te gaan genieten van een heerlijk glas Dornfelder wijn? Wij kunnen je deze wijn van harte aanbevelen! Daarom zijn onze wijnkelders dan ook gevuld met enkele prachtexemplaren Dornfelder wijn. Natuurlijk bieden wij je deze aan tegen scherpe prijzen én met een snelle verzending. Een dag na je bestelling is de wijn al onderweg vanuit onze wijnkelders naar die van jou… Of misschien is het wijntje dan zelfs al in je glas te vinden. Hoe dan ook, je kan snel gaan genieten van een echte kwaliteitswijn als je hebt besteld via Desmaakvangoedewijn.nl. Proost!