Champagne

Champagne. Een van de beroemdste, zo niet hét beroemdste wijngebied in Frankrijk. Of ter wereld? Want mousserende wijnen afkomstig uit de Champagne regio zijn wereldwijd bekend en begeerd. Iedereen kent champagne en associeert de sprankelende bubbels met luxe, klasse en kwaliteit. En niet voor niets... Want deze bijzondere mousserende wijnen moeten aan veel kwaliteitsnormen voldoen alvorens ze de naam champagne met zich mee mogen dragen. Bovendien is het een ware kunst om van druiven een champagnewijn te creëren. Een kunst die alleen is weggelegd voor de beste wijnboeren in de regio. Lees meer

Champagne en de kenmerken van het gebied

Het is een ware kunst om druiven op precies de juiste wijze te vervaardigen zodat, na vele maanden geduld, champagne ontstaat. Dat komt niet alleen door de arbeidsintensieve productiemethoden, maar heeft ook te maken met het klimaat. De Champagnestreek bevindt zich namelijk op de 50e breedtegraad. Theoretisch gezien is dit grens tot waar het mogelijk is om wijn te vervaardigen uit druiven. De Champagnestreek zoekt daarmee de grenzen van het onmogelijke op. Maar vanzelfsprekend zijn er in de regio veel kunde en vaardigheid aanwezig bij wijnboeren in Champagne. Daarnaast is er echter wel een prettige bijkomstigheid in de streek te vinden... Dat is namelijk de bodem. Die o zo belangrijke bodem waarop eindeloze en langgerekte wijngaarden tot in de verste verte staan aangeplant. Het succes van champagne is voor een belangrijk deel dan ook te danken aan de dikke bodems vol met krijt en kalk. Soms zijn de bodems tot wel 200 meter dik. Dat biedt veel mogelijkheden voor een perfecte groei van de druiven, maar óók voor de wijnkelders waar de flessen champagne liggen te rijpen. Wat heeft dat met de bodem te maken, zult u denken. Kalk houdt namelijk veel vocht vast... Daardoor hebben de kelders een ideale temperatuur en luchtvochtigheid.

 

Uitzonderlijke champagne voor scherpe prijzen

Natuurlijk is champagne een luxe drankje. En ook hier is onderscheid te maken in veel verschillende kwaliteiten. Desmaakvangoedewijn.nl houdt echter van hoogstaande kwaliteit. Hoogstaande kwaliteit afkomstig van de meest verfijnde wijnhuizen uit de Champagnestreek. Bij Desmaakvangoedewijn.nl hebben we daarom alleen maar de meest briljante champagnes uit de beste jaren in ons assortiment. Het zijn stuk voor stuk champagnes die iets extra’s te bieden hebben. Champagnes die u niet snel zal vinden in reguliere wijnwinkels. Nee, wij bieden altijd bijzondere en eersteklas champagnewijnen aan. Maar dat doen wij wel voor scherpe prijzen. Bovendien verzenden wij binnen no-time. Want vandaag besteld is morgen al genieten. Santé!