Grauburgunder wijn

Grauburgunder druiven (Pinot Gris) laten zich vinifiëren tot droge witte wijnen met een bovengemiddelde zuurgraad. Ze zijn daarmee perfect geschikt als zomerwijn. In feite is Grauburgunder hetzelfde druivenras als Pinot Gris (de Franse naam) of Pinot Grigio (de Italiaanse naam). Voorheen werd Grauburgunder echter vaak in één adem genoemd met, of zelfs aangeduid als, Ruländer. Onterecht, want Grauburgunder is veel droger en frisser dan de vaak zoete Ruländer wijn. Lees meer

Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Pinot Grigio di Puglia IGP
Artikelcode 432317
€9,50
Varvaglione, Vigne e Vini
Varvaglione, 12 e Mezzo Pinot Grigio di Puglia IGP
€9,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Populair
Sacchetto Sacchetto, Pinot Grigio delle Venezie - L’Elfo DOC
Sacchetto
Sacchetto, Pinot Grigio delle Venezie - L’Elfo DOC
€8,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Tenuta San Giorgio
Tenuta San Giorgio, Pinot Grigio delle Venezie DOC
€7,99 Prijs bij afname van 6 flessen
Tiefenbrunner
Tiefenbrunner, 'Merus' Pinot Grigio Alto Adige DOC
€17,25 Prijs bij afname van 6 flessen

Weetjes over de grauburgunder

De Grauburgunder druif kwam zo rond de 14e eeuw in Duitsland terecht via Hongarije, Zwitserland en het land waar het allemaal begon voor deze druif: Frankrijk. Om precies te zijn was dit in Bourgondië, de streek die bekend staat om z’n verschillende Pinot druivensoorten. Het tweede gedeelte van de naam 'Grauburgunder' laat zich dan ook gemakkelijk verklaren. Het eerste gedeelte (grau) betekent overigens zoveel als 'grijs' in het Duits. Net zoals 'gris' in het Frans en 'grigio' in het Italiaans. Een ander feit is dat de schil van Grauburgunder blauw is. Op dit moment staat ongeveer 4% van alle Duitse wijngaarden aangeplant met de Grauburgunder. Dit komt neer op zo’n 4400 hectare.

 

Smaken en aroma’s van Grauburgunder

Typische geuren die opkomen wanneer je ruikt aan een glas Grauburgunder zijn boter en licht fruit zoals perzik en peer. Ook kun je  fijne kruiden waarnemen met ondertonen van noten zoals amandel. Als Grauburgunder wijnen rijpen ontstaan er tevens tonen van vanille, honing en meloen. En zelfs het inschenken is een feestje, want je gevulde glas zal intens goudgeel kleuren.

 

Grauburgunder kopen? Desmaakvangoedewijn.nl voor de beste kwaliteit

Ben je van plan om een heerlijke fles Grauburgunder, Pinot Gris of Pinot Grigio wijn te kopen? En vind je kwaliteit een belangrijk aspect? Dan heeft Desmaakvangoedewijn.nl precies wat je zoekt. Bij ons vind je wijnen van hoogstaande kwaliteit tegen de beste prijzen. Bovendien ben je verzekerd van een snelle levering. Want vandaag bestellen, betekent morgen al genieten. Proost!