Grauburgunder

Grauburgunder druiven laten zich vinifiëren tot droge witte wijnen met een bovengemiddelde zuurgraad. Ze zijn daarmee perfect geschikt als zomerwijn. In feite is grauburgunder wijn gemaakt van hetzelfde druivenras als pinot gris wijnen. Voorheen werd grauburgunder echter vaak in één adem genoemd met, of zelfs aangeduid als, ruländer. Onterecht, want grauburgunder is veel droger en frisser dan de vaak zoete ruländer wijn.Lees meer

Geen producten gevonden...

Weetjes over de grauburgunder

De grauburgunder druif kwam zo rond de 14e eeuw in Duitsland terecht via Hongarije, Zwitserland en het land waar het allemaal begon voor deze druif: Frankrijk. Om precies te zijn was dit in Bourgondië, de streek die bekend staat om z’n verschillende pinot druivensoorten. Het tweede gedeelte van de naam “grauburgunder” laat zich dan ook gemakkelijk verklaren. Het eerste gedeelte (grau) betekent overigens zoveel als “grijs” in het Duits (u had het niet gedacht). Net zoals “gris” in het Frans en “grigio” in het Italiaans. In feite betekent grauburgunder dus niets meer dan pinot gris in het Italiaans. Een ander feit is dat de schil van grauburgunder druiven blauw is. Op dit moment staat ongeveer 4% van alle Duitse wijngaarden aangeplant met de grauburgunder. Dit komt neer op zo’n 4400 hectare.

 

Smaken en aroma’s van grauburgunder

Typische geuren die opkomen wanneer u ruikt aan een glas gevuld met grauburgunder wijn zijn boter en licht fruit zoals perzik en peer. Ook kunt u fijne kruiden waarnemen met ondertonen van noten zoals amandel. Als grauburgunder wijnen rijpen ontstaan er tevens tonen van vanille, honing en meloen. En zelfs het inschenken is een feestje, want uw glas gevuld met grauburgunder zal intens goudgeel kleuren.

 

Grauburgunder kopen? Desmaakvangoedewijn.nl voor de beste kwaliteit

Bent u van plan om een heerlijke fles grauburgunder wijn te kopen? En vindt u kwaliteit een belangrijk aspect? Dan heeft Desmaakvangoedewijn.nl precies wat u zoekt. Ook wij vinden kwaliteit uitermate belangrijk! Daarom hebben wij nauwe contacten met de beste wijnhuizen ter wereld... Wanneer zij een uniek exemplaar op de markt gaan uitbrengen, zijn wij daar heel snel van op de hoogte en zijn onze wijnkelders hier binnen de kortste keren mee gevuld. Dankzij deze samenwerkingen kunnen wij tevens scherpe prijzen hanteren. Bij ons vindt u wijnen van hoogstaande kwaliteit tegen de beste prijzen. Bovendien bent u verzekerd van een snelle levering. Want vandaag bestellen, betekent morgen al genieten. Proost!