Loire wijn

Loire wijn is afkomstig uit de Loirevallei, gelegen in het hart van Frankrijk. Het is een omvangrijk wijngebied en strekt zich van Midden-Frankrijk tot de Atlantische Oceaan uit. Dit is tevens de route die de rivier de Loire, waarnaar dit gebied is vernoemd, aflegt richting de kust. Voor de productie van Loire wijnen worden vele druivenrassen gebruikt. De meest voorkomende witte druivenrassen zijn Sauvignon Blanc, Melon de Bourgogne en Merlot (côt). Lees meer

Domaine Chainier
Domaine Roc de Châteauvieux, Touraine AC
Artikelcode 241012
€9,75
Domaine Chainier
Domaine Roc de Châteauvieux, Touraine AC
€9,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Chainier
Domaine Chainier, Atmosphère IGP Sauvignon Blanc
€7,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Etiketten lezen van Loire wijnen

Het Loiregebied bevat een grote diversiteit aan wijnen. Hierdoor is het vaak lastig in te schatten met wat voor een soort wijn de flessen gevuld zijn. Voor zoete Loire wijnen zijn deze etiketten wel duidelijk en gemakkelijk te herkennen, maar voor droge Loire wijnen kan het nogal eens gissen zijn. Zo staat de zoetheidsgraad niet altijd vermeld… Een handige regel hiervoor is dat als het etiket niets vermeldt, het bijna altijd om droge wijn gaat. Is er wel melding gemaakt op het etiket? Dan wordt de zoetheidsgraad op droge Loire wijnen vaak aangeduid met de volgende termen:

 

·      Sec (droge wijn)

·      Demi-sec of tendre (halfzoet)

·      Moelleux of cuvée moelleuse (tamelijk zoet)

·      Trie de vendange (zoete wijn)

 

Loire wijn kopen van de beste kwaliteit? Desmaakvangoedewijn.nl

Desmaakvangoedewijn.nl weet waar echte wijnliefhebbers van houden: heerlijke wijnen van premium kwaliteit voor scherpe prijzen! Daarom hebben wij onze wijnkelders uitsluitend gevuld met kwaliteitswijnen. Het selecteren van de beste wijnen uit perfecte jaren, afkomstig uit de meest gerespecteerde wijnhuizen hebben wij dus al voor jou gedaan. Maar smaken verschillen natuurlijk... Daarom proberen wij je zo goed mogelijk te informeren omtrent de verschillende smaken en aroma’s van elke individuele wijn in onze webshop. Heb je een lekkere wijn gevonden? Dan weet je zeker dat je hier niet teveel voor gaat betalen. Desmaakvangoedewijn.nl biedt al haar wijnen namelijk aan voor de scherpste prijzen. En dus ook die heerlijke Loire wijnen waar u altijd al naar op zoek was. Daar kan je snel van gaan genieten, want vandaag bestellen is morgen in huis.