Viognier wijn

Parels zouden geen parels zijn als ze makkelijk te vinden waren. Hetzelfde geldt voor het druivenras Viognier. Dit druivenras kán werkelijk tongstrelende gouden wijnen produceren.. Echter, het beplanten en het telen van dit ras is erg lastig. Viognier wijnen worden voornamelijk geproduceerd in Frankrijk op droge en arme granietbodems, evenals in sommige delen van Australië en Zuid-Afrika. Het druivenras is volledig resistent tegen droogte. Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, Coté Floral VdP
€8,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Viña Aromo
Aromo, Varietal Viognier
€6,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Maison Bouachon
Maison Bouachon, Les Rabassières Côtes-du-Rhône Blanc
€9,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Les Vignerons du Narbonnais
Dumanet Viognier IGP
€9,95
Les Vignerons du Narbonnais
Dumanet Viognier IGP
€9,95 Prijs bij afname van 6 flessen
wijntip
Excelsior Excelsior, Viognier
Excelsior
Excelsior, Viognier
€7,25 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

Producties Viognier wijn

Viognier laat zich lastig telen en zeker voor grotere producties is deze druivensoort niet geschikt. Natuurlijk biedt dat voordelen, want z’n gevoeligheid zorgt voor exclusieve wijnen. Er zijn verschillende redenen waarom het druivenras zich zo lastig laat telen. In de eerste plaats is Viognier zeer gevoelig voor meeldauw. Daarnaast heeft de druif te kampen met lage opbrengsten. De planten leveren namelijk weinig druiven, welke ook nog eens erg klein zijn, waardoor er simpelweg alleen maar lage hoeveelheden wijn per vierkante meter geproduceerd kunnen worden. Bovendien is de smaak van de druif zeer afhankelijk van de rijping van de druif. De perfecte wijn ontstaat enkel en alleen als er op het juiste moment geoogst wordt. Wijnboeren met Viognier wijngaarden op hun landgoed gebruiken daar echter wel een slimme truc voor… Wanneer het suikergehalte in de druif precies hoog genoeg is om een alcoholpercentage van 13% te kunnen leveren, beginnen zij met het plukken van de druiven.

 

Aroma’s en smaken Viognier

De gouden tint aan de wijn doet verklappen dat Viognier een bijzondere wijn betreft. Viognier wijn bevat over het algemeen hogere percentages alcohol en heeft een droge smaak met een bittertje in de afdronk. Bovendien is de wijn te herkennen aan het typische geparfumeerde karakter. Aromatische impressies zijn die van honing, perzik, abrikoos en diverse specerijen. Viognier wijnen zijn vanwege het aromatische en fruitige karakter zeer goed te combineren met kruidige Aziatische gerechten. 

 

Viognier wijnen van premium kwaliteit zoals u die nog nooit proefde

In ons assortiment vind je de mooiste parels Viognier wijnen. Deze exclusieve wijnen van premium kwaliteit hebben een lange weg afgelegd en komen van de beste wijnhuizen ter wereld. Nu liggen ze klaar in onze wijnkelders. Klaar om naar jou verzonden te worden! Want bij Desmaakvangoedewijn.nl ben je altijd zeker van een aantal zaken: de meest exclusieve wijnen, scherpe prijzen en de snelle levertijden. Dat wordt genieten van jouw nieuwe exemplaar Vognier wijn. Santé!

Wat is Viognier wijn?

Viognier is een witte druivensoort en vooral te vinden in de Franse Rhônevallei.

Is Viognier wijn droog of zoet?

Viognier wijn is een droge witte wijn.

Waar smaakt Viognier wijn naar?

Viognier wijn heeft een aromatische en fruitige smaak. Aromatische impressies zijn die van honing, perzik, abrikoos en diverse specerijen.

Wat eten bij Viognier wijn?

De bloemige en fruitige Viognier wijn is goed te combineren met frisse salades, kip of aziatische gerechten.

Wat is de serveertemperatuur van Viognier wijn?

Wij raden aan om houtgerijpte Viognier wijn te serveren bij 12 °C. Wij raden aan om niet op hout gerijpte Viognier wijn op 9 °C te serveren.