Languedoc Roussillon wijn

Languedoc Roussillon is met 400.000 hectare vol met wijngaarden niet alleen het grootste wijngebied van Frankrijk, maar zelfs van de hele wereld. Het gebied strekt zich uit langs de zuidoostkust van Frankrijk en loopt tot aan de Spaanse grens. De bodemcondities, de zon en het klimaat verheven de druiven uit deze regio tot een bijzonderheid. Languedoc Roussillon biedt perfecte condities om smaakvolle en aromarijke dessertwijnen te produceren. Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, Maury Grenat AC
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Rivesaltes Ambré AC
Artikelcode 2543801000057
€13,50
Domaine Lafage
Domaine Lafage, Rivesaltes Ambré AC
€13,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Aanrader
Domaine Lafage Domaine Lafage, 'Grain de Vignes' Muscat de Rivesaltes
Domaine Lafage
Domaine Lafage, 'Grain de Vignes' Muscat de Rivesaltes
€11,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Klimaatomstandigheden in Languedoc Roussillon

De klimaatomstandigheden in Languedoc Roussillon liegen er niet om. De omstandigheden zijn fantastisch te noemen als het aankomt op het produceren van dessertwijn. De krachtige zon werpt bijna continu z’n warmte af over de wijngaarden en de kalkrijke bodems waarop de druiven staan aangeplant. Ook wordt de hitte ’s nachts en ’s ochtends afgewisseld met koelte, wat een erg gunstige werking heeft op de druiven, en dan met name de ontwikkeling van aroma’s in de druiven. Dit maakt dat wijnen uit Languedoc Roussillon tot een bijzondere klasse behoren. Dat is overigens niet altijd het geval geweest. Want pas sinds enkele jaren behoren Languedoc Roussillon wijnen weer tot de absolute top. De regio wordt zelfs gezien als het Australië van Europa dankzij de moderne vinificatietechnieken die er tegenwoordig gebruikt worden.

 

Producties van Languedoc Roussillon wijnen

Wijnboeren in het gebied Languedoc Roussillon produceren vooral veel witte en rode wijnen. Rode wijnen uit dit gebied zijn vaak te bestempelen als zeer krachtig en worden geproduceerd van uiterst rijpe druiven. Druivenrassen die hiervoor vaak worden gebruikt zijn grenache, carignan, mourvèdre, syrah, cinsault en lledoner pelut. Carginan wordt echter steeds minder gebruikt. Ook staan er volop witte druivenrassen als sauvignon blanc, chardonnay en viognier aangeplant in Languedoc Roussillon. En omdat het klimaat zo perfect is, is er voor wijnboeren ook volop ruimte om met nieuwe, niet-inheemse, wijnrassen te experimenten. Dit wordt onder andere gedaan met pinot noir, sangiovese, tempranillo, albariño, gewurztraminer en macabeu.

 

De kwaliteit van Languedoc Roussillon zelf proeven?

Heeft u zin gekregen in een heerlijke dessertwijn uit Languedoc Roussillon? Desmaakvangoedewijn.nl heeft voor u de beste wijnen uit de regio geselecteerd. Het zijn wijnen die afkomstig zijn uit de meest gerenommeerde wijnhuizen. Alleen wijnen van premium kwaliteit krijgen een plaats in onze wijnkelders. Ze voldoen stuk voor stuk aan de beste normen. Bij Desmaakvangoedewijn.nl hoeft een kwalitatief hoogstaande wijn bovendien niet eens zoveel extra te kosten. Wij bieden al onze wijnen namelijk aan voor scherpe prijzen waardoor u nooit teveel betaalt. En wist u dat u morgen al kunt genieten van uw nieuwe aanwinst uit Languedoc Roussillon? Want vandaag bestellen is morgen al in huis!