Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel La Posta 'Pizzella' Malbec

La Posta 'Pizzella' Malbec

€15,30 Prijs bij afname van 6 flessen

Lekkere zachte Malbec, vol met aroma’s van cassis en bessen. In de smaak komen daar mooie tonen van chocolade en diverse kruiden bij. Hoewel zacht heeft deze wijn voldoende kracht en body.

Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Bestel 1 voor €16,25 per fles
  • Bestel 6 voor €15,30 per fles en bespaar 6%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Klanten geven ons een 9,9!
Beschrijving

Het karakter van de druiventeler: La Posta

Sinds kort hebben wij drie wijnen van La Posta uit Argentinië toegevoegd aan het assortiment. De naam ‘La Posta’ komt van de lokale herberg waar, voor hun dagelijkse siësta, de druiventelers bij elkaar komen. Hier drinken ze een glas wijn en delen verhalen van de druivenoogst. Iedere wijn van La Posta laat iets zien van de individuele druivenboer. Nee, je noemt ze geen wijnboeren, want ze maken geen wijn. Dit verhaal gaat over een wijnhuis die zijn druiven betrekt bij verschillende druiventelers. Een heel gewone gang van zaken in de wijnboerenland: de één teelt de druiven, een ander maakt er wijn van. Het mooie aan La Posta is dat ze deze keer niet alle druiven van de verschillende telers op een hoop gooien, maar de verschillende partijen druiven gescheiden houden van elkaar. De drie wijnen zijn op dezelfde manier gemaakt door dezelfde wijnmaker, met dezelfde druif: Malbec. Het verschil tussen de drie flessen is de herkomst van de druiven, er zijn 3 families. Familie Paulucci, Fazzio en Pizzella hebben hun druivenstokken op verschillende plekken in Mendoza staan. Daar zit dan ook gelijk het verschil in wijnen, je proeft de verschillen in bodem en zonligging. Proef ze eens alle drie naast elkaar, dat kan namelijk in onze winkel. Ik zal je niet vertellen welke onze favoriet is.

 

 

Het gaat natuurlijk niet alleen over de wijnen, maar juist de druiventelers achter de wijnen. De familie van Angel Paulucci was al actief in de wijn in Italië vanaf het begin van de 19e eeuw. Angel kwam als 21-jarige met zijn ouders in 1953 aan in Mendoza. Hij plantte zijn eerste Malbec-wijngaard in 1960. Dat betekent een lange geschiedenis van werk in de wijngaarden. Dat uiteraard met een ongeëvenaarde passie, eigen aan een trotse wijngaardbezitter. De stokken die de druiven dragen voor zijn wijn zijn al meer dan 40 jaar oud. Ze liggen in Ugarteche, onderdeel van de Mendoza. Dat zorgt voor druiven met veel aroma en intensiteit. De wijn rijpt voor 12 maanden op barriques, waarvan 15% nieuw en de rest gebruikt. Een heerlijke pure en elegante Malbec.

De grootvader van Domingo Fazzio emigreerde in 1917 naar Argentinië. Zijn zoon kocht 15 hectare in Tupungato voor wijnbouw. Domingo zelf kocht in 2005 een wijngaard van 100 hectare. Hij noemde hem ‘El Nuño Francisco’ om zijn vader te eren. De wijngaard ligt ideaal, op 1100 meter hoogte, aan de Tunas rivier, waaruit het irrigatiewater komt. Door de hoge ligging van de wijngaard is het een heerlijke intense Malbec. Hij rijpt een jaar op eiken vaten, waarvan 15% nieuw, en de rest gebruikt. Dat rondt deze wijn prachtig af, en levert een heerlijke, gulle en complexe rode wijn op.

 

Paula en Pablo Pizzella zijn relatieve nieuwkomers in Mendoza, maar trokken direct de aandacht met hun wijnen afkomstig van hooggelegen, koele wijngaarden, ook op een hoogte van 1100 meter. De wijngaard is vrij kleinschalig, met een oppervlak van 10 hectare. Dat betekent wel dat hij met zeer veel warmte en aandacht wordt verzorgd. Geen wonder dat dit mooie Malbecs oplevert. Het fruit staat hier voorop, door de prachtige aromatische druiven die worden geoogst, en door voorzichtig houtgebruik. Niet meer dan 15% van de vaten wordt jaarlijks vernieuwd, wat een subtiel houtaroma oplevert. Een bijzondere, prachtig getypeerde Malbec.

Wijnsoort Rode wijn
Land Argentinië
Wijnregio Mendoza
Druivensoort Malbec
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 13,5% vol.
Serveersuggesties Past mooi bij kruidige vleesgerechten, eendenborst met bessensaus en belegen kazen.
Proefnotities Lekkere zachte Malbec, vol met aroma’s van cassis en bessen. In de smaak komen daar mooie tonen van chocolade en diverse kruiden bij. Hoewel zacht heeft deze wijn voldoende kracht en body.
Wijnhuis La Posta
Bewaarpotentieel 3-5 jaar
Vat rijping 12 maanden
Allergenen Bevat Sulfieten