Bodegas y Vinedos Tamaral

 

De wijngaarden en kelder van Bodegas y Vinedos Tamaral liggen in het hart van het wijngebied Ribera del Duero, vlakbij de plaats Peñafiel. Voor de familie De Santiago is hun bedrijf, opgericht in 1997, een droom die uitkomt. De familie is al voor de vierde generaties op rij betrokken bij het laten groeien van druiven, maar nog niet eerder bij de wijnbereiding zelf.

Lees meer

Geen producten gevonden...

Waardering voor Spaanse wijnen

Direct vanaf de eerste wijn is er veel waardering in de vorm van medailles en uitmuntende jury rapporten. Familie De Santiago ziet deze waardering als stimulans om continu op zoek te blijven naar verbeteringen. Inmiddels heeft Bodegas y Vinedos Tamaral wijngaarden in de wijnstreken Ribera del Duero en Rueda. 

 

Ribera del Duero

Letterlijk betekent dit ‘oever van de Duero’. Het is een hooggelegen wijnstreek (850 meter boven de zeespiegel) met kalk in de bodem en veel zuidoostelijk gelegen hellingen. Koude nachten en warme dagen, maken dat de voornamelijk Tempranillo druiven evenwichtig rijpen. Met als resultaat een mooi evenwicht tussen rijpheid en zuurgraad. De rivier de Duero loopt door deze wijnstreek heen en eindigt vele kilometers verder in zee bij Porto in Portugal.

 

Het klimaat is continentaal (hete zomers en koude winters). De streek staat bekend om complexe rode wijnen met tannines. Na Rioja is Ribera del Duero de grootste producent van kwalitatieve Spaanse wijnen.

 

Wijnstreek Rueda

In 1980 krijgt de Rueda de D.O status (Denominación de Origen). Dit wijngebied ligt in het hart van de Spaanse regio Castilla y Leon. Vlak land en heuvels, dat typeert de wijnstreek Rueda. De rivier de Duero (Duoro in Portugal) stroomt door deze lieflijke wijnstreek. De (frisse) witte wijnen van de Rueda rekent men tot de mooiste van Spanje. Van vooral de Verdejo druif, maar ook van Sauvignon Blanc en Viura (Macabeo). Deze witte wijnen drink je jong. Wijnen uit Rueda komen op o.a. door moderne vinificatietechnieken (roestvrijstalen tanks, in de koelere nachten oogsten).

 

Verdejo, dé witte druif van de Rueda

In de wijngaarden groeit voor het grootste deel Verdejo, de koning van de witte druivenrassen in de Spaanse regio’s Castilië en Léon. Ook staat er een aantal druivenstokken met Sauvignon Blanc aangeplant.