Podere Le Bèrne

Het wijnhuis Podere le Berne van familie Natalini is te vinden in de provincie Siena in het zuiden van Toscane. Een heuvelachtige streek met zuidelijk gerichte wijngaarden. ‘Le Berne’ komt van het Etruskische woord ‘Verna’ of ‘Verena’ wat ‘door heuvels omsloten’ betekent. De familie Natalini heeft al 3 generaties lang het wijnhuis in bezit.

Toscaanse wijn uit Montepulciano

De wijngaarden van Le Berne liggen voor een deel in het hart van de Montipulciano wijnstreek (Cervognano). Deze streek is vanaf het jaar 1400 bekend om zijn beroemde Vino Nobile di Montepulciano wijnen. Traditie, moderne vinificatietechnieken, kwaliteit en passie voor het land en voor de wijn kenmerken de familie. De wijngaarden liggen 350 meter boven zeeniveau en profiteren van een perfect klimaat voor de productie van wijnen. De druiven worden met de hand geplukt en ondergaan een strenge selectie.

Vino Nobile di Montepulciano DOCG

Montepulciano is een Middeleeuwse Toscaanse stad in het zuiden van Toscane. De Sangiovesedruif heeft hier de overhand, in deze streek heeft hij de naam Prugnole Gentile. De bekendste wijn uit deze streek is de Vino Nobile di Montepulciano (de wijn voor adelen). De samenstelling van de wijn moet uit minstens 70% Sangiovese bestaan. Aanvullen met Canaiolo Nero en andere druivenrassen die zijn toegestaan in de provincie Siena mag.

 

Rosso di Montepulciano DOC

Een minder complexe wijn is de Rosso di Montepulciano DOC. Deze wijn wordt jonger gedronken dan de Vino Nobile.

Vin Santo di Montepulciano

De derde belangrijke wijn uit dit gebied is de zoete dessertwijn Vin Santo di Montepulciano. Letterlijk is dit ‘heilige wijn’ vanwege het gebruik als miswijn. De wijn wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Traditioneel is deze wijn een symbool van Toscaanse gastvrijheid. Vin Santo wordt aangeboden aan voorbijgangers die een overnachting zoeken, om speciale momenten te vieren en om te toosten na een smakelijk zondagse diner.

 

 

 

Geen producten gevonden...