Poggio Nicchiaia

Poggio Nicchiaia, een wijnhuis met gepassioneerde wijnmakers, jong en energiek. De wijn is gemaakt met respect voor traditie en met liefde voor innovatie. Het wijnhuis ligt in de glooiende heuvels ten zuiden van Pisa. 

 

Wijngaarden in de glooiende heuvels van Pisa

De invloed van de Middellandse zee (Tyrreense zee) geeft een mild klimaat in de wijngaarden. Deze liggen op een hoogte van maximaal 200 meter.  De bodem bestaat uit zanderige en zilte klei en is rijk aan fossielen. De meest aangeplante druif is uiteraard Sangiovese , maar er zijn ook wijngaarden met de witte druif Vermentino.

Lees meer

Tijdelijke actie t/m 2 nov.
11%korting
korting
Poggio Nicchiaia Poggio Nicchiaia, Filetto Chianti Superiore DOCG
Poggio Nicchiaia
Poggio Nicchiaia, Filetto Chianti Superiore DOCG
€11,00 €9,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Tijdelijke actie t/m 2 nov.
15%korting
korting
Poggio Nicchiaia Poggio Nicchiaia, Fiore del Borgo Vermentino IGT
Poggio Nicchiaia
Poggio Nicchiaia, Fiore del Borgo Vermentino IGT
€10,80 €9,15 Prijs bij afname van 6 flessen

Chianti wijn

Al sinds de 13de eeuw wordt er wijn gemaakt in de Chianti streek. Deze Chianti wijn heeft de herkomstbenaming DOCG. Een hogere kwalificering bestaat er niet in Italië. Aan deze DOCG wijnen worden hoge eisen gesteld. Deze eisen zijn strikt vastgelegd én worden regelmatig gecontroleerd. Chianti Classico wijn moet bijvoorbeeld uit minstens 80% van de Sangiovese druif bestaan.

 

Witte wijn uit Toscane

Toscane staat vooral bekend om zijn rode wijn. Daarom is deze witte wijn een mooie verrassing! Gemaakt van 100% Vermentino.