Rapariga da Quinta

Eén van de bekendste wijnmakers uit Portugal is met stip Luis Duarte. Deze oenoloog en wijnmaker heeft veel bijgedragen aan het succes van Portugese wijnen. Hij is 3 keer verkozen tot wijnmaker van het Jaar en in 2010 zelfs genomineerd als één van de beste wijnmaker ter wereld. Hij heeft verschillende wijndomeinen, waaronder Rapariga da Quinta (2004). De druiven van Rapariga da Quinta zijn afkomstig van een familiedomein in Reguengos de Monsaraz, met 75 hectare aan wijngaarden en 10 hectare aan olijfbomen.

Lees meer

Geen producten gevonden...

Wijnstreek Alentejo in Portugal

Alentejo is gelegen in Zuid-Portugal tussen Lissabon en de Algarve. De heuvels splitsen het gebied in 8 verschillende subregio's met elks zijn eigenheid. Het klimaat is continentaal mediterraan met weinig neerslag en hoge dagtemperaturen tijdens de zomer.

 

Portugese druiven: Aragonez, Alicante Bouschet en Touriga Nacional

Aragonez (Tempranillo) is een druif, zorgend voor dieprode wijnen met fruit en kruidigheid. Trincadeira is aromatisch, fruitig, licht floraal met een natuurlijke zuurtegraad. Alicante Bouschet geeft structuur, kleur en is rijk aan alcohol. Herkenbaar door zijn aroma's van bosbessen, pruimen en olijven. Touriga Nacional maakt mooie volle wijnen met een enorme bewaarcapaciteit. Het is een ideale druif om samen te voegen tot wijn van meerdere druivensoorten.

 

In Portugal vind je de witte druivenrassen Antão Vaz (structuur en aroma's van exotisch fruit) en de Arinto druif (groene appel, citrus en een mooie mineraliteit).