Vinigalicia

Familie Méndez-Rojo kocht in 1940 de eerste wijngaard in het hart van Galicië. Inmiddels hebben ze 5 bodega’s gekocht. Hun doel is om in elke wijnstreek in Galicië een eigen bodega te hebben. De wijngaarden voor deze wijn, de  'Abilleira' liggen in de Salnés vallei, vlakbij de kust. Door deze ligging is de invloed van de Atlantisch Oceaan op de druivenstokken erg groot. De bodem bestaat grotendeels uit graniet, de temperatuur is gematigd en de regen valt hier overvloedig. De Albariño druif kan hier gelukkig goed tegen.

Lees meer

Geen producten gevonden...

 

Wijnstreek Rias Baixas

De regio Galicia in het noordwesten van Spanje is voor veel mensen een onbekend wijngebied. Het is een onherbergzame streek, niet zo ver van het bedevaartsoord Santiago de Compostella. De wijnstreek Rias Baixas ligt in Galicia en staat onder invloed van de Atlantische Oceaan en is daardoor relatief koel en vochtig. Sinds 1988 heeft Rias Baixas de eigen DOstatus verworven. Voorwaarde is wel dat de druiven op ‘emparrados’ groeien, een soort pergola die in het vochtige en koele klimaat de druiven ver boven de bodem laat rijpen, zonder dat schimmels en ziekten hier invloed op hebben.

 

De druif Albarino

Dé druif van Rias Baixas is de Albariño, met 96% het meest aangeplant. De witte Albariño druif heeft het hier erg naar zijn zin. Ook in Portugal is deze druif  bekend, maar dan onder de naam Alvarinho. De herkomst van de druif is niet helemaal duidelijk. De Spanjaarden beweren dat het de voorloper is van de Riesling. Terwijl de Duitsers beweren dat het een kloon is die vanuit Duitsland naar Spanje is geëxporteerd via de bedevaartsroute naar Santiago de Compostella.