Piemonte wijn

Piemonte wijn komt uit de gelijknamige regio Piemonte, in het uiterste noordwesten van Italië, grenzend aan de Franse Alpen. In het zuiden zorgen de heuvels van Monferrato en Langhe voor een natuurlijke grens van het gebied. Piemonte betekent letterlijk “aan de voet van de bergen”. Logisch, want bijna de helft van de streek is bergachtig. Beroemde wijnen uit deze regio zijn de Barolo, Barbaresco en de Asti Spumante. De wijngaarden in Piemonte bevinden zich veelal op hoge, steile hellingen en terrassen waar ze een gunstige ligging ten opzichte van de zon hebben. De bovenlagen in de grond zijn vruchtbaar en bevatten onder andere klei, zand en grind.Lees meer

Pio Cesare
Pio Cesare, Gavi DOCG
€22,95
Pio Cesare
Pio Cesare, Gavi DOCG
€22,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Piemonte’s finest: DOCG Barolo

Een beroemde wijn uit Piemonte is de rode wijn Barolo, gemaakt van de Nebbiolo druif. DOCG Barolo is een van de meest gerespecteerde wijnen uit deze streek. De wijn blijft minstens 18 maanden op vat en heeft ook hierna nog een lange tijd nodig om op dronk te komen. Vaak minimaal zo’n 2 jaar. De wijnen kenmerken zich door stevigheid, volheid en de lange en mondvullende afdronk. Het is een unieke en bijzondere wijn die niet voor niets alom gerespecteerd is. De prachtigste DOCG Barolo’s uit de regio heeft Desmaakvangoedewijn.nl natuurlijk verzameld voor jou. In onze wijnkelders wachten er een aantal flessen DOCG Barolo om verzonden te worden voor de scherpste prijzen.

 

Barbaresco wijn uit Piemonte

Een andere alom gerespecteerde en bekende rode wijn van de Nebbiolo druif is de Barbaresco. Ook deze wijn heeft de DOCG-status verkregen. De ruim 500 hectaren aan wijngronden liggen in een heuvelachtig gebied, waar een getemperd landklimaat heerst. DOCG Barbaresco’s dienen minimaal één jaar op eiken vaten rijpen. Deze wijnsoort is over het algemeen iets lichter van structuur dan een Barolo.

 

Sprankelende Piemonte wijn: Asti Spumante

De sprankelende en verfrissende Asti Spumante staat ook wel bekend als Italiaanse champagne. Er heerst echter een grote variëteit aan Asti Spumante wijnen… De wijnen kunnen namelijk zowel sprankelend, bruisend, droog, zoet als lichtfruitig zijn. Muskaatdruiven komen altijd duidelijk naar voren bij elke Spumante die je proeft.

 

Piemonte wijnen kopen?

Als je wijn uit de Piemonte gaat drinken, dan kies je vanzelfsprekend graag voor de lekkerste smaken, de meest gerespecteerde wijnhuizen, de gunstigste wijnjaren en natuurlijk de laagste prijs. Tenminste, als je Piemonte wijn bestelt bij Desmaakvangoedewijn.nl. Daar vind je enkel en alleen wijnen van premium kwaliteit. Wijnen die je pas opent als je écht wat te vieren hebt. Of als er een echt bijzonder moment aangebroken is. Bovendien leveren wij al onze wijnen tegen scherpe prijzen en binnen de kortste keren... Want vandaag bestellen is morgen al in huis. Salute!