Barone Ricasoli

Barone Ricasoli, het oudste wijnhuis ter wereld, sinds 1141! Vanuit hun familiekasteel Castello di Brolio hebben de Ricasoli’s een belangrijke bijdrage geleverd aan de geschiedenis van Italië. Niet alleen in politiek en cultureel opzicht, maar ook aan de ontwikkeling van de wijnbouw in het Chiantigebied. Niet voor niets worden zij beschouwd als de oudste wijnfamilie ter wereld. Lees meer

Geen producten gevonden...

 

Toscaanse wijnen met kwaliteit

De huidige baron is van de 32e opvolgende generatie. Ondanks oorlogen en andere tegenstand ging de familie Ricasoli onverstoorbaar door met het verbouwen van druiven en olijfolie. Francesco Ricasoli, de huidige generatie die leiding geeft, regeert hij met harde hand en heeft maar één doel voor ogen: absolute kwaliteit. Een deel van hun wijngaarden bevindt zich op de beste gronden van Chianti Classico. Ook hun wijnen behoren aan de top van deze streek.

 

Chianti Classico 

De Chianti, de beroemde wijnstreek in Toscane, is ongetwijfeld één van de mooiste wijngebieden van Europa. Vooral ook omdat er zoveel anders is dan alleen wijn. De streek doet ook de harten van vele cultuurminnaars sneller kloppen. Elke stad is een soort openluchtmuseum, met prachtige middeleeuwse gebouwen, pleinen en kunstwerken. Een prachtige decor van de geboortegrond van wellicht de beroemdste wijn van Italië: Chianti.