Cantine Lenotti

Al tientallen jaren zijn onze best verkochte wijnen van Cantine Lenotti. En niet voor niets, stuk voor stuk zijn het kwaliteitswijnen van vooral lokale druivenrassen. Hier ligt dan ook het hart van eigenaar Claudio Lenotti, prachtige wijnen maken met aandacht voor de streek die al duizenden jaren leeft van de wijnbouw. Lees meer

Het mooie Veneto

Dat gebied ligt voornamelijk rond het Gardameer in Noord-Italië, maar ook in de uitlopers van de Alpen ten noorden van de stad Verona. In deze streek kan het warm zijn, maar de wind die over de meren waait zorgt voor de nodige verkoeling. De zongerijpte druiven houden zo hun frisse zuren en fruitige aroma’s.

 

 

Amarone en Ripasso

Het gebied Veneto is vooral bekend van één van de mooiste wijnen van Italië: Amarone! Maar vergeet ook de Ripasso niet, zijn kleine broertje. Beide gemaakt van druivenrassen als Corvina, Rondinella en Molinara. Rassen die Cantine Lenotti ook gebruikt voor andere, prachtige rode wijnen. Voor witte wijnen wordt vooral gebruikt gemaakt van Garganega, Cortese of Trebbiano.

 

Lange geschiedenis

De geschiedenis van Cantine Lenotti gaat terug tot 1906. Sinds die tijd heeft Lenotti een uitstekend reputatie voor de lokale wijnen. Het bedrijf is verder gegroeid, maar ook nu is Wijnhuis Lenotti nog steeds een familiebedrijf waarbij iedereen volop betrokken is bij de wijnbouw en vinificatie. Claudio en familie heeft de beschikking over een flink aantal eigen wijngaarden in de volgende regio's: 'Le Folaghe' in Lugana, 'Le Crosare' in Valpolicella Classico, 'La Pra' en 'Vigna la Giare' in Bardolino Classico.

 

Zuiver karakter in elke wijn

Een kracht van Lenotti is dat zij geen sulfiet toevoegen, of ten minste minimaal. Dit zuivere karakter vind je in elke wijn van hen terug. Klanten die snel hoofdpijn van rode wijn krijgen, kunnen gerust de wijnen van dit wijnhuis eens proberen. Geregeld krijgen wij de reactie terug dat ze geen last hadden bij het drinken van één van de wijnen van Lenotti.