Champagne Taittinger

Champagne Taittinger behoort tot de grote internationale merken (Grandes Marques) van de champagnestreek. En staat onder leiding van Pierre Emmanuel Taittinger, dochter Vitalie en zoon Clovis. Taittinger ontvangt  al jarenlang internationale erkenning door hun constante kwaliteit, finesse en elegantie.  Lees meer

Champagne Taittinger
Taittinger Brut Réserve Champagne
€57,95 Prijs bij afname van 6 flessen

 

Champagnehuis sinds 1734

In 1734 heeft Jacques Fourneaux het champagnehuis opgericht en is daarmee één van de oudste champagne handelshuizen in de Champagnestreek. In 1932 heeft Pierre Taittinger het huis overgenomen en is het de naam Taittinger gaan voeren. Stap voor stap verwierf Taittinger naam en faam tussen de grote champagnehuizen door zich innovatief op te stellen en te focussen op de hoogwaardige Chardonnay. Francois Taittinger, innovator en visionair, voorzag dat de consument van de toekomst de Chardonnay zeer zou waarderen door zijn lichte stijl, finesse en elegantie.

 

Kwaliteit uit Reims

Taittinger werkt er met een jong en enthousiast team, onder leiding van zeer ervaren mensen, hard aan om liefhebbers kennis te laten maken met de kwaliteit en de familiewaarden om zo het champagnemoment of ook wel het “L’instant Taittinger” te delen.

 

Aan de basis van de kwaliteit van de Champagnes van Taittinger staan de 289 hectare wijngaarden in eigen bezit gelegen op de beste locaties in en om Reims. Ze leveren ongeveer de helft van de jaarlijkse behoefte aan wijn. De resterende druiven worden op contractbasis gekocht van lokale boeren, met relatief veel Chardonnay-druiven uit de Côte des Blancs, waar de mooiste Chardonnay vandaan komt. Een team experts, onder leiding van Loïc Dupont, selecteert de wijnen voor de verschillende cuvées van Taittinger, waar zeer hoge eisen aan worden gesteld.