Domaine Guillaman

In het hart van de Gascogne, zo’n 150 km. ten zuidoosten van Bordeaux, vinden we Domaine Guillaman. Eigenaar van het fraaie domein is Dominique Ferret, de zesde generatie wijnbouwers van dit familiebedrijf. Dominique beheert in totaal 26 hectare wijngaarden en heeft op zijn veertigste, al meer dan twintig jaar ervaring met het maken van wijn.

 

Dominique Ferret is een liefhebber van toegankelijke wijnen, die perfect zijn te combineren met een maaltijd. ‘Zijn’ wijnen moet dan ook puur en zuiver zijn en niet te hoog in zijn alcohol, zodat je nog graag een tweede glas neemt.

Lees meer

Geen producten gevonden...

Landwijnen - Vin de Pays / IGP

De Franse autoriteiten bedachten de Vin de Pays om een categorie wijnen te creëren tussen de appellationwijnen (AOC…) met zijn strenge regelgeving én de tafelwijnen (heel weinig regelgeving) in. De afgelopen jaren heeft Frankrijk een enorme sprong vooruit gemaakt met zijn landwijnen. Deze betaalbare wijnen uit verschillende streken in Frankrijk zijn een groot succes. De naam Vin de Pays is in de loop van de jaren veranderd in IGP (Indication Géographique Protégée). De IGP 'Côtes de Gascogne' werd officieel ingesteld op 25 januari 1982.

 

De druif Colombard

Het departement Gers, in het zuidwesten van Frankrijk, is het oorsprongsgebied van de Armagnac, een eau de vie / brandewijn die op dezelfde manier wordt gemaakt als Cognac. Voor de productie van Armagnac wordt o.a. de druif Colombard gebruikt. Maar de productie van Armagnac loopt terug. Je raad het dus al, de witte druiven die voor Armagnac werden gebruikt, worden nu deels gebruikt voor het maken van droge witte wijnen. De witte Côtes de Gascogne is wereldwijd een van de meest geëxporteerde Franse wijnen. Een ongekend succes voor een buitengewoon prettige en betaalbare wijn.