De coöperatie Vignerons du Narbonnais speelt goed in op de vraag van de consument door fruitige, soepele en smaakvolle wijnen te produceren. De druiven komen van wijngaarden rond de steden Narbonne, Beziers en Montpellier, van de leden van de coöperatie Vignerons du Narbonnais, de dynamische cave van Narbonne en omstreken. De druiven zijn afkomstig van een rivier afgezette kalksteen bodem of van fijne kleigronden.
Les Vignerons du Narbonnais
Cabernet Sauvignon uit Languedoc
De druif Cabernet Sauvignon heeft vaste voet gekregen in de Languedoc. Op plekken met een armere bodem rijpt deze druif onder bijna ideale omstandigheden. Het klimaat is hier warm genoeg om de schillen van de Cabernet goed te laten rijpen, zodat de wijn van deze klassieke Bordeauxdruif een heerlijk rond en soepel karakter krijgt. Een geslaagd voorbeeld van wat het Pays d’Oc te bieden heeft aan lekker rood.
Viognier uit Languedoc
De druif Viognier kent zijn oorsprong in de noordelijke Rhônestreek, maar ook in de Languedoc doet hij het meer dan voortreffelijk. De zachte wijnen op basis van Viognier uit het Franse zuiden blijken daarbij een aantrekkelijk en betaalbaar alternatief voor de populaire Chardonnay. Deze druif levert hier heerlijke volle en sappige wijnen op, met tropisch fruit en een mooi soepel karakter.