Vallegre Vinhos do Porto

Vallegre Vinhos do Porto is een familiebedrijf, waar momenteel de 5de generatie van de familie het port- & wijnbedrijf aan het roer staat. Van oudsher produceert men verschillende portwijnen. Sinds enkele jaren ontwikkelt Vallegre ook stille wijnen. De naam Vallegre is een combinatie van de namen van de twee belangrijkste eigendommen, de Quintas,  Valle Longo en Vista Alegre.  Lees meer

Geen producten gevonden...

 

Wijngaarden in Dourostreek

Momenteel bezit het wijnhuis 80 hectare aan wijngaarden in de Dourostreek en daarnaast werkt men al vele jaren samen met de kleine lokale boeren, waarvan zij de wijngaarden huren en controleren.  Het oudste en belangrijkste domein van dit wijnhuis is Quinta da Vista Alegre. Dit domein bevindt zich op de rechteroever van de Douro (tussen Pinhão en Covas do Douro).

 

Vallegre: portwijnen uit de Douro

Vandaag de dag is Vallegre een modern en dynamisch bedrijf, met de meest geavanceerde keldertechnieken en vinificatie methodes, maar tegelijkertijd kan men terugvallen op de jarenlange ervaringen die de familie in generaties heeft opgebouwd. Al jaren werkt het wijnhuis met de twee wijnmakers Pedro Sá en César Pinacho. Zij zijn verantwoordelijk voor zowel de productie van de portwijnen als de witte en rode wijnen uit de Douro.