Weingut Urbanihof

Sonja en Franz Paschinger, de eigenaren van Weingut Urbanihof, besteden veel aandacht aan hun familie-erfgoed. Dit wijnhuis uit Oostenrijk is al sinds 1598 in hun familie en zij zijn de 11de generatie. Al die jaren is er veel kennis en ervaring opgedaan in het maken van mooie wijnen. Ondanks de lange familietraditie is het Weingut Urbanihof jong, modern en springlevend. Lees meer

Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Roter Veltliner
Artikelcode 510209
€15,50
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Roter Veltliner
€15,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner '1598'
Artikelcode 510204
€23,95
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner '1598'
€23,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Zweigelt 'Classic'
€14,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Biologisch
Weingut Urbanihof Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Classic'
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Classic'
€12,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Weingut Urbanihof
Weingut Urbanihof, Grüner Veltliner 'Alte Reben'
€15,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
wijbundel
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

Kwaliteit voor kwantiteit

De wijnen van Urbanihof behoren tot de beste wijnen uit de streek Wagram. Hoe ze dat doen? Sonja en Franz beheren op een natuurlijke manier hun wijngaarden, o.a. door het volume per hectare te beperken en zo een betere kwaliteit opbrengst te verkrijgen. Ook gebruiken ze uitsluitend natuurlijke mest en bewerken ze de bodem zo min mogelijk met machines. Kortom, ze richten zich continu op verbetering van kwaliteit. Ze zijn er trots op dat ze zich sinds 2016 een biologisch gecertificeerd wijnhuis mogen noemen! Alle wijnen zijn dus biologisch.

 

Donauwijnen

Oostenrijk heeft diverse wijngebieden, waaronder Niederöstereich. Wagram, waar Weingut Urbanihof ligt, is een regio binnen dit wijngebied. De wijngaarden liggen op terrassen langs de Donau en de invloed hiervan is duidelijk merkbaar. De bodem is uitstekend voor de aanplant van druivenstokken door veel löss en daardoor een goede drainage. Het fundament voor premiumwijngaarden!

 

Aangeplante druivensoorten

De meest aangeplante druivensoort is Grüner Veltliner, maar dit wijnhuis heeft ook Riesling, Chardonnay en Sauvignon Blanc aangeplant. Familie Paschinger maakt ook een aantal rode wijnen van de druiven Diebstein (Zweigelt), Dorner (Cabernet Sauvignon) en Mitterweg (Merlot).