Moezelwijn

Moezelwijn is misschien wel de bekendste wijn die Duitsland heeft. Moezelwijnen kunt u vinden in alle gebieden waar de rivier de Moezel ook z’n route aflegt. De rivier ontspringt in Frankrijk en Luxemburg en komt vervolgens bij Trier Duitsland binnen. Vanaf hier legt het nog een lange weg af door Duitsland. De meeste moezelwijnen die u zult vinden, zijn dan ook van Duitse makelij. Moezelwijnen en Duitsland zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Als u een kwalitatief hoogstaande moezelwijn wilt proberen (want die zijn er!), bekijk dan het aanbod van Desmaakvangoedewijn.nl eens. Hier vindt u kwalitatieve moezelwijnen met verrassend goede smaken! Lees meer

Geen producten gevonden...

Unieke omstandigheden voor het produceren van moezelwijnen

Moezelwijnen zijn wereldberoemd. Wellicht danken ze hun bekendheid dan ook wel aan de ideale groeicondities die er hier heersen. Dat komt omdat er een, soort van, constante temperatuur heerst in het Moezeldal welke het gevolg is van de beschutte ligging van het dal. Bovendien staan er in de moezelstreek veel leistaanhellingen aangeplant. Overdag nemen deze veel warmte op, welke zij ’s nachts weer af kunnen geven. Deze constantere temperatuur werpt letterlijk z’n vruchten af. Want druiven die in de Moezelstreek groeien, zijn vaak eerder rijp en kunnen daardoor ook langer rijpen.

 

Aroma’s en smaken van moezelwijnen

Boeren die in de Moezelstreek wijnen produceren noemen zich ook wel rieslingspecialisten. Deze druivensoort staat op meer dan de helft van het totale aantal wijngaarden in het Moezelgebied aangeplant. Totaal zijn er overigens zo’n 9000 hectare aan wijngaarden in het Moezelgebied. Iedere druif wordt hier met de hand geplukt. Kenmerken van moezelwijnen zijn: fruitig, fijn met de juiste smaakdiepte en een betrekkelijk laag alcoholgehalte. Wellicht is de regio nog wel het bekendste door z’n edelzoete wijnen. Jaar in, jaar uit worden deze wijnen geveild voor zeer hoge prijzen. Maar ook liefhebbers van droge wijn kunnen genieten van de wijnen uit deze streek, want het zijn niet alleen maar zoete wijnen die de scepter zwaaien. Daarnaast worden er sinds eind 1980 ook rode wijnen geproduceerd. Hiervoor zijn spätburgunder en dornfelder de belangrijkste druivenrassen.

 

Laat u verrassen door moezelwijn

Bent u nieuwsgierig geworden naar moezelwijn? Dat kunnen wij ons voorstellen! Een goede, iets duurdere moezelwijn, kan u echt versteld doen staan! Daarom hebben wij voor u de beste moezelwijnen geselecteerd. Voor Desmaakvangoedewijn.nl is namelijk alleen het beste goed genoeg… Wij hebben dan ook contacten met de authentiekste en meest vooraanstaande wijnhuizen in het Moezelgebied. Zij tippen ons direct als er weer een bijzondere moezelwijn is geproduceerd, zodat wij deze naar Nederland kunnen laten exporteren en veilig in onze wijnkelders kunnen laten rusten. Deze premium kwaliteitswijnen bieden wij u graag aan! Maar dan wel voor de scherpste prijzen. En wist u dat u daar morgen al van kan genieten? Want vandaag besteld is morgen in huis. Dat wordt genieten optima forma!

Wat is moezelwijn?

Moezelwijn is voornamelijk witte wijn afkomstig uit de Moezel wijnstreek in Duitsland. Moezelwijn wordt gemaakt van Riesling, Elbling en Müller-Thurgau druiven.

Waar komt moezelwijn vandaan?

Moezelwijn wordt gemaakt van druiven die voortkomen uit de Moezel wijnstreek, ook wel Mosel genoemd. Voor deze wijnstreek moeten we in Duitsland zijn rond de rivieren de Moezel, de Saar en de Ruwer. De wijnstreek ligt tussen de Hunsrück en de Eifel in het

Waar smaakt moezelwijn naar?

Moezelwijn is een zoete witte wijn met een frisse en fruitige smaak.

Wat is de serveertemperatuur van moezelwijn?

Wij raden aan Moezelwijn te serveren bij een koelkasttemperatuur van 10 °C