Loire wijnen

Loire wijn wordt geproduceerd in een gebied dat zich uitstrekt van Midden-Frankrijk tot aan de Atlantische Oceaan. Daarmee heeft het gebied een gigantisch bereik! Het wordt ook wel “Le Jardin de la France” genoemd, wat in het Nederlands zoveel als “de tuin van Frankrijk” betekent. In het gebied zijn zo’n 13000 wijnboeren actief, waarvan er zo’n 11000 minder dan 10 hectare aan grond bezitten. Maar dat zegt niets over de kwaliteit van de wijn, want niet één ander gebied maakt zoveel witte kwaliteitswijnen met een beschermde herkomstbenaming als het Loiregebied. Desmaakvangoedewijn.nl doet daar echter nog een schepje bovenop: wij hebben namelijk de echte en uitzonderlijke parels van de allerbeste wijnhuizen naar onze wijnkelders gehaald. Alleen deze vinden wij goed genoeg voor in onze webshop. Lees meer

Domaine Lafage
Domaine Lafage, Cuvée Léa AC
€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Chainier
Domaine Roc de Châteauvieux, Touraine AC
Artikelcode 241012
€9,75
Domaine Chainier
Domaine Roc de Châteauvieux, Touraine AC
€9,75 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Chainier
Clos du Gaimont AOC Vouvray moelleux
€14,50 Prijs bij afname van 6 flessen
Domaine Chainier
Clos du Gaimont, Vouvray sec AC
Artikelcode 241210
€12,95
Domaine Chainier
Clos du Gaimont, Vouvray sec AC
€12,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Loire wijnen en kenmerken van het wijngebied

Loire wijnen komen uit een gebied wat tot de grootste van Frankrijk kan worden gerekend, als het aankomt op producties van Franse witte wijnen tenminste… Want dit gebied heeft zich (bijna) volledig gefocust op het vervaardigen van kwalitatief hoogwaardige witte wijnen. Rode Loire wijnen zal u er niet tot nauwelijks vinden. Ook qua oppervlakte behoort het gebied waar Loire wijn wordt gemaakt tot de grootste wijngebieden van Frankrijk. De meest voorkomende witte druivenrassen die gebruikt worden voor Loire wijnen zijn sauvignon blanc, melon de bourgogne en merlot (côt). Desmaakvangoedewijn.nl heeft natuurlijk de beste Loire wijnen van de beste wijnhuizen voor u geselecteerd.

 

Vier wijngebieden die het Loiregebied vormen

Het Loiregebied bestaat uit vier gebieden. Het begint allemaal in de Ardeche, daar ontspringt de Loire op zo’n 1400 meter in de bergen, waar het door de smeltende sneeuw gevoed wordt en daarna, verder richting het noorden, door het hart van Frankrijk stroomt. Vervolgens stroomt de rivier verder westwaarts en na Nantes ontspringt de rivier in de oceaan. Hoe verder men landinwaarts gaat, hoe meer de rivier omringt wordt door heuvelachtige landschappen. Dichterbij de kust zijn het vooral vlakke landschappen waar wijngaarden staan aangeplant. Zoals reeds gezegd wordt Loire wijn geproduceerd binnen vier regio’s. Dit zijn Orléanais, Touraine, Anjou-Saumur en Pays Nantais.

 

Kwalitatief hoogstaande Loire wijn kopen voor een scherpe prijs?

Desmaakvangoedewijn.nl zou Desmaakvangoedewijn.nl niet heten als wij geen echte wijnliefhebbers waren geweest. Als echte wijnliefhebbers zijn wij altijd op zoek naar parels van wijnen. Pareltjes van wijnen die u niet snel zult vinden, maar waar u wel altijd en onbewust naar zocht. Deze wijnen weten wij keer op keer te vinden in de beste en meest gerenommeerde wijnhuizen ter wereld. Dit keer hebben wij, diep in het Loiregebied, echte pareltjes van wijnen gevonden. Deze stellen wij graag beschikbaar voor scherpe prijzen. Bij ons bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogstaande wijnen én van een snelle en zorgvuldige verzending. Want vandaag bestellen is morgen al genieten!