Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Azienda Mocavero, Negroamaro del Salento IGP

Azienda Mocavero, Negroamaro del Salento IGP

€10,25 Prijs bij afname van 6 flessen

Een mooie Negroamaro uit Puglia met een dieprode kleur. Rijk in smaak met zachte tannines, fijn in balans, fruitig, maar ook kruidig.

  • Bestel 1 voor €10,75 per fles
  • Bestel 6 voor €10,25 per fles en bespaar 5%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Klanten geven ons een 9,9!
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Het wijnhuis: Azienda Mocavero

Azienda Mocavero is een van de uitstekende wijnbedrijven die we vinden in de provincie Salerno. Het huis heeft zijn wortels in de traditie van het wijn maken van de streek, maar staat ook met één been in de moderne tijd. Deze combinatie staat borg voor zorgvuldig gemaakte, traditionele wijnen met een moderne toets.

 

Familie Mocavero

Pietro Mocavero heeft twee zoons, Francesco en Marco, die zijn werk sinds 1987 geleidelijk hebben overgenomen. Francesco heeft de leiding over het bedrijf, zijn broer Marco is verantwoordelijk voor de wijnproductie. Daarmee is op dit moment de derde generatie van de familie verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van dit familiebedrijf in Monteroni di Lecce, in het hartje van de regio Salerno.

 

Verbinding tussen traditie en vooruitgang

Er wordt een fraaie serie wijnen gemaakt, die een verbintenis vormt tussen de traditie van de streek en de moderne wijncultuur. Bij de rode wijnen en de rosé heersen de klassieke, bekende druiven van de streek: Negroamaro, Montepulciano, Malvasia Nera en Primitivo. Een bewuste en belangrijke keuze voor de authenticiteit van de grote wijnen en druiven van deze streek. Wit wordt hier gemaakt van de eigentijdse, uit Frankrijk afkomstige Chardonnay.

 

Negroamaro

De wijn is gelabeld als 'IGP Salento', wat betekent dat de druiven uit Lecce, Brindisi en Taranto - drie districten in Apulië - mogen komen. De druiven ondergaan een lange schilweking, die ervoor zorgt dat de wijn een diepe kleur krijgt. Daarna wordt de most vergist. Het resultaat is een volzachte wijn met soepele tannines en aroma's van bessen en viooltjes.

 

  

Wijnsoort Rode wijn
Land Italië
Wijnregio Puglia
Druivensoort Negroamaro
Oogstjaar 2021
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 13% vol.
Serveersuggesties Combineer deze wijn met gebraden vlees, krachtige kazen, pasta of een ragoutgerecht.
Proefnotities Een mooie Negroamaro uit Puglia met een dieprode kleur. Rijk in smaak met zachte tannines, fijn in balans, fruitig, maar ook kruidig.
Wijnhuis Azienda Mocavero
Bewaarpotentieel 3-4 jaar
Vat rijping geen
Allergenen Bevat Sulfieten