Californische wijn

Californische wijn is niet voor niets de bekendste Amerikaanse wijn die u zult vinden en staat dan ook garant voor topkwaliteit. Ruim 90% van het totale aantal wijngaarden Amerika staat aangeplant in Californië. Als u zich bedenkt dat dit ruim 228000 hectare zijn, kunt u zich voorstellen dat Californische wijnen in enorme hoeveelheden worden geproduceerd. Dat heeft echter geen negatieve invloed op de smaken en sensaties die Californische wijnen hebben. Mits gevinifieerd door wijnboeren die hun vak verstaan natuurlijk... Maar daar hoeft u zich bij Desmaakvangoedewijn.nl geen zorgen over te maken. Ook in Californië weten wij precies bij welke wijnboeren en wijnhuizen wij onze wijnen moeten inkopen om de beste kwaliteit te kunnen garanderen. Lees meer

Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Zinfandel
€20,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Francis Ford Coppola
Francis Ford Coppola, Diamond Sauvignon blanc
€20,25 Prijs bij afname van 6 flessen

Californische wijn en kenmerken van het landschap

Californische druiven hebben stuk voor stuk een grote hoeveelheid zonnestralen over zich heen gekregen. De zon schijnt overdags simpelweg aan één stuk door in Californië. ’s Nachts worden de wijngaarden omringt door mistbanken… Tenminste, wanneer de wijngaarden zich dichtbij de kust bevinden. Hoe dichterbij de kust, hoe frisser de smaken zullen zijn. Hoe diper het binnenland in, hoe rijker en voller de wijnen zullen worden. En ergens daar tussenin ontstaat er een perfecte nuance tussen de twee. 

 

Druivenrassen in Californië

Californische wijnen bestaan zowel uit witte als rode wijnen. Druiven die veelal gebruikt worden zijn cabernet sauvignon en chardonnay. Maar Californië beschikt ook over een eigen druivenras: zinfandel. Dit blauwe ras is geschikt voor diverse wijntypen. Van licht tot zoet en van krachtig tot droog. In Italië staat zinfandel beter bekend als primitivo.

 

Californische wijnen van de hoogste kwaliteit vindt u bij Desmaakvangoedewijn.nl

Wilt u kennismaken met de meest bijzondere wijnen uit Californië? Desmaakvangoedewijn.nl heeft voor u de beste Californische wijnen geselecteerd en uit Amerika over laten komen naar onze wijnkelders in Nederland. Hier liggen enkele prachtige exemplaren te wachten om naar u verzonden te worden. Voor de scherpste prijzen! Want onze Californische wijnen zijn weliswaar kwalitatief hoogstaand, maar dat betekent niet dat u hier teveel voor betaalt. Bovendien bieden wij een razendsnelle verzending aan. Vandaag besteld, is morgen bezorgd. Echt genieten begint bij Desmaakvangoedewijn.nl!