Delen
Deel dit product
Je beoordeling toevoegen
Beoordeel Barahonda, Organic Monastrell-Merlot
Biologisch

Barahonda, Organic Monastrell-Merlot

€8,50 Prijs bij afname van 6 flessen

Zachte, rijke rode wijn met in de neus overdadig sappig rood fruit en iets kruiden. In de smaak wordt dit aangevuld met milde tannine en pruimenjam. In de afdronk blijft vooral het rijpe fruit hangen.

  • Bestel 1 voor €8,95 per fles
  • Bestel 6 voor €8,50 per fles en bespaar 5%
wijbundel
Combineer wijnen en stapel uw korting!*
6%
korting vanaf 12 flessen
8%
korting vanaf 24 flessen
*bij een veelvoud van 6 flessen

  • Scherp geprijsde kwaliteitswijnen
  • Gratis verzending vanaf €150. Binnen 1-2 werkdagen geleverd.
  • Klanten geven ons een 9,9!
  • Achteraf betalen mogelijk, u loopt geen risico
Beschrijving

Barahonda, kwaliteit uit de Yecla

Senorio de Barahonda, een pareltje uit onze lijst met wijnhuizen. Dit Spaanse huis is gevestigd in de Yecla, een klein wijngebied tussen Alicante en Valencia. Het gebied kent een grote meubelindustrie, maar daarnaast richt men zich toch ook op de wijnbouw. Sinds 1975 heeft het gebied zijn eigen appellatie, hiermee heeft de productie van kwaliteitswijnen een vlucht genomen. In 2015 hebben wij Bodega Barahonda bezocht, prachtig om te zien. Inmiddels geleid door de derde generatie Garcia’s. Antonio en Alfredo hebben zich ten doel gesteld tot de absolute top van het gebied te horen.

 

 

En dat lukt, in 2016 hebben ze een behoorlijke uitbreiding van hun hypermoderne wijnmakerij gedaan. Ook hebben ze nieuwe percelen in het gebied aangekocht. Op deze manier hoeven zij de productie van de bestaande wijngaarden niet te verhogen en kunnen ze het huidige kwaliteitsniveau behouden.

 

Wijnbouw in deze regio is overigens lastig in een regio die kampt met droogte, sommige delen van de Yecla hebben te maken met woestijnvorming. De bekende druivenrassen die decennia hier aangeplant stonden redden het in bepaalde delen van het gebied niet meer. Het wijnhuis heeft in een aantal wijngaarden de Garnacha stokken moeten verwijderen en Monastrell aangeplant. De planten laten ze zonder geleiding groeien, het Goblet systeem. Door de willekeurige struikvormige groei geven de bladeren van de plant veel schaduw, zodat de heetste zonnestralen de vruchten niet beschadigen. Een voordeeltje aan het hete klimaat is het feit dat er geen kunstmatige bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Veel ziekten en insectenplagen komen in de droge omstandigheden niet of nauwelijks voor. Op een relatief makkelijke manier kan Bodega Barahonda diverse wijngaarden gebruikten voor biologische wijnbouw.

Wijnsoort Rode wijn , biologische wijn
Land Spanje
Wijnregio Yecla
Druivensoort Monastrell , Merlot
Oogstjaar 2021
Volume 750 ml
Serveertemperatuur 16-18°C
Alcoholpercentage 15% vol
Serveersuggesties Prachtige wijn voor bij rood vlees, stoofpotjes, rijst of harde kaas.
Proefnotities Zachte, rijke rode wijn met in de neus overdadig sappig rood fruit en iets kruiden. In de smaak wordt dit aangevuld met milde tannine en pruimenjam. In de afdronk blijft vooral het rijpe fruit hangen.
Wijnhuis Bodegas Barahonda
Bewaarpotentieel 3-5 jaar
Vat rijping Geen
Allergenen Bevat Sulfieten