Moncaro

De coöperatie Moncaro - Terre Cortesi ontstond rond 1970. Het bedrijf beschikt over 900 hectare wijngaarden, onder andere in het Castello di Jesi-gebied en in de nieuwe DOC Esino. In de loop van de jaren heeft Moncaro het accent steeds verder gelegd op kwaliteit. Dus de opbrengst per hectare is omlaag gegaan, zodat de druiven krachtiger en geconcentreerder werden. Ook zijn moderne middelen aangeschaft voor de vinificatie en is er geïnvesteerd in de kennis van wijnmaken binnen Moncaro. Lees meer

Geen producten gevonden...

 

De Marken / Marche

De Marken is een wijnprovincie in opkomst. Het klimaat voor de wijnbouw is hier uitgesproken gunstig. Een dertiental langgerekte valleien verloopt vanuit de hoge Apennijnen in dwarse richting af naar zeeniveau. Dat betekent dat relatief koele zeewind gemakkelijk tot in de wijngaarden kan doordringen. Je vindt De Marken een beetje weggestopt achter Umbrië, aan de Adriatische kust ter hoogte van Ancona (Marche op zijn Italiaans). Deze streek is niet alleen mooi, er komen ook goede wijnen vandaan.

 

Verdicchio dei Castelli di Jesi

De Marken staat bekend om de witte Verdicchio dei Castelli di Jesi. Verdicchio is een sappige en frisse witte wijn, beroemd geworden in zijn karakteristieke groene Amfora-fles. Inmiddels is deze wijn steeds vaker verkrijgbaar in een Bordeaux- of Bourgognefles. Verdicchio is niet de enige goede wijn van de Marken. Er komen ook voortreffelijke rode wijnen vandaan, zoals de Rosso Piceno en de Rosso Conero. Het zijn wijnen die uitblinken door hun voortreffelijke fruit en –niet onbelangrijk- hun schappelijke prijs.