Domaine La Colombette

Domaine La Colombette ligt ten noorden van de stad Béziers. De wijngaarden profiteren van een bijzonder gunstig microklimaat door de ligging tussen het bassin van de rivier de Orb en dat van de Libron. De bodem is van kalkhoudend leem.

Lees meer

Geen producten gevonden...

Wijn uit Languedoc

De lange historie van Domaine La Colombette start in 1890 als overgrootvader van de huidige eigenaar Vincent een hectare wijngaard in handen krijgt. De naam van deze wijngaard komt van een straat in zijn geboorteplaats Toulouse; ‘La Colombette’.

 

Vier generaties wijnboeren

De grootvader van Vincent, Louis, bouwt het aantal wijngaarden uit en onderhoudt het domaine zorgvuldig. Vader François heeft een visie op nieuwe druivenrassen. In 1966 introduceert hij, voor deze streek, nieuwe rassen. Zoon Vincent leert, als vierde generatie, bij zijn vader het vak van wijnboer. In 1997 komt hij in het bedrijf en voert vergaande vernieuwingen in om het bedrijf op een nog betere manier de volgende eeuw in te loodsen.

 

Innovaties bij het wijnhuis

Zo gaat hij over op oogsten in de nachtelijke uren en vroege ochtend. Dit om de frisheid in de druif te bewaren en oxidatie tegen te gaan. De schroefdop verdringt de traditionele kurk en hij experimenteert met het verlagen van alcoholgehaltes. Ook koopt hij nieuwe wijngaarden aan om biologische wijnbouw te kunnen uitoefenen. Daarnaast ontwikkel hij en passant een nieuw druivenras; de Cabernet Blanc. Domaine La Colombette is klaar voor de toekomst!