Toscaanse wijn

Toscane is een prachtige streek in Centraal-Italië waar minstens net zulke schitterende wijnen worden geproduceerd. Als u een Italië-fan bent, net zoals wij van Desmaakvangoedewijn.nl, dan herinnert u zich vast en zeker de harmonieus glooiende heuvels en bossen met daartussen de olijf- en wijngaarden. Hier zijn het authentieke wijnhuizen die de meest verfijnde Toscaanse wijnen produceren. Maar ook Toscaanse wijnen kunnen sterk variëren… Van uitermate complex, aromarijk en verfijnd tot aan meer dan eenvoudige “supermarktwijnen”. Natuurlijk hebben wij voor u Toscaanse wijnen geselecteerd zoals u die nog nooit proefde. Hooguit tijdens een vakantie in de Toscane zelf! Lees meer

Barone Ricasoli
Ricasoli Chianti DOCG 'Barone Risacoli'
Artikelcode 12515
€9,95
Barone Ricasoli
Ricasoli Chianti DOCG 'Barone Risacoli'
€9,95 Prijs bij afname van 6 flessen
Poliziano
Poliziano, Vino Nobile di Montepulciano DOCG
Artikelcode 013455
€24,95
Poliziano
Poliziano, Vino Nobile di Montepulciano DOCG
€24,95 Prijs bij afname van 6 flessen

Toscaanse wijnen en de sangiovese druif

Wist u dat Toscaanse wijnen een plek hebben in de top drie van meest geproduceerde wijnen van Italië? De wijnen uit deze regio zijn uitermate populair in zowel binnen- als buitenland. Hierbij is het de sangiovese druif die het meest aangeplant staat en gebruikt wordt voor Toscaanse wijnen. De druif stelt wijnmakers in staat om vele verschillende soorten wijnen te creëren, afhankelijk van de vinificatiemethode en plek waar de druiven tot wijn worden gemaakt. De druif komt ook voor in wijnen met een DOCG-status. Toscane heeft in totaal zes wijngebieden met een DOCG-status. Dit zijn Chianti Classico, Carmignano, Brunello di Montalcino, Vino Nobile di Montepulciano, Vernaccia di San Gimignano en Morellino di Scansano. Natuurlijk heeft Desmaakvangoedewijn.nl de mooiste toppers uit deze wijnappellaties naar Nederland weten te halen.

 

Toscaanse wijnen kopen?

Zoekt u een bijzondere en kwalitatief hoogstaande wijn uit de Toscane? Zo eentje die u hooguit eens in uw leven heeft geproefd tijdens een vakantie in de Toscane zelf? Dan zit u hier helemaal goed! Desmaakvangoedewijn.nl heeft namelijk contacten met de beste wijnhuizen in Toscane en daarom hebben wij geregeld prachtige nieuwe flessen Toscaanse wijn in onze wijnkelders liggen. U vindt in onze webshop uitsluitend wijnen die u niet in de supermarkt zult vinden. Wijnen die u alleen maar opent wanneer u écht iets heeft te vieren, of wanneer u écht eens wilt genieten. Bovendien bieden wij al onze wijnen aan tegen scherpe prijzen. En daar geniet u binnen de kortste keren al van. Want vandaag besteld, is morgen in huis.