Barbadillo

De geschiedenis van het wijnhuis Barbadillo gaat terug tot 1821, het jaar waarin de wijn Manzanilla bekend werd. Sindsdien is dit wijnhuis zich blijven ontwikkelen. Met 500 hectare eigen wijngaard, 17 wijnmakerijen in Sanlúcar de Barrameda en wijnbereidingsinstallaties voor witte en rode druiven, is Bodegas Barbadillo een van de grootste wijnmakerijen in de Marco de Jerez.

Lees meer

Geen producten gevonden...

Versterkte wijn uit Spanje

De Pedro Ximenez (PX) is een bijzondere sherrydruif. Het is een zeer zoete druif, die extra zoet wordt gemaakt door hem op strooien matten te laten indrogen. Daarmee wordt mierzoet sap verkregen, dat na de persing ook nog wordt versterkt. Het resultaat is een bijzondere, zeer zoete wijn, die ook wordt gebruikt om sommige sherry’s aan te zoeten, zoals bijvoorbeeld de Oloroso, en natuurlijk de klassieke ‘medium’ sherry.

 

Pedro Ximenez

Liefhebbers waarderen de kwaliteit van pure Pedro Ximenez, vanwege zijn bijzondere concentratie en rijke zoet. Ook Barbadillo, dat gespecialiseerd is de productie van heel droge sherry, brengt met deze wijn een heerlijk exemplaar op de markt. Hij is mooi rijk van karakter, fluweelachtig en stroperig in de mond, zeer verfijnd en met een heerlijke boeiende afdronk. Heerlijk bij bittere chocolade of bij pittige blauwe kazen.