Herència Altés


“Een plek vol herinneringen, aan mijn kindertijd, aan de spelletjes in de wijngaarden, aan de geur van het begin van de herfst en de aroma’s van de wijnstokken die we zelfs in het dorp konden ruiken.” Aan het woord is de Catalaanse Núria Altés.

 

Zij heeft in 2010 Herència Altés opgericht als eerbetoon aan haar familie en haar familiegeschiedenis. De druiven komen van verschillende eigen wijngaarden in Terra Alta, een vergeten wijngebied in de zuidelijke hoek van Catalonië. Núria Altés blaast het gebied een nieuw leven in en maakt authentieke wijnen van voornamelijk oude garnacha-stokken.

Lees meer

Geen producten gevonden...

Biologische wijnen
Inmiddels bezit het wijnhuis 60 hectare aan wijngaarden, die allemaal biologisch worden bewerkt. In de kelder wordt Altés bijgestaan door Claude Gros, een ervaren wijnmaker uit Languedoc-Roussillon. In 2016 zijn ze gestart met de bouw van een hypermoderne wijnmakerij.

 

Het heeft een totale oppervlakte van 4400 m2, maar dat is amper van de buitenkant te zien. Herència Altés is helemaal opgenomen in het landschap. Niet alleen omdat het er mooier uitziet en minder impact heeft op de natuur, maar ook om zoveel mogelijk gebruik te maken van de warme klimaat, wat weer zorgt voor een lager energieverbruik. Het wijnhuis is bijna helemaal afhankelijk van zonne-energie. 

 

Wijnregio Terra Alta

Terra Alta ligt in de zuidelijke hoek van Catalonië. Het is een stuk hoger dan in de rest van de streek met bergtoppen die bijna 1000 meter bereiken, vandaar de naam ‘Terra Alta’ oftewel ‘hoogland’. Het klimaat is een mix van Mediterraan en continentaal met lange, hete zomers en koude winters. Een droge, lokale wind - El Cierzo - zorgt voor verkoeling en helpt bij het voorkomen van rotting.