Montagnac

Rode wijn en de wijnstreek Languedoc horen bij elkaar. Het aantal appellations voor witte wijnen in Languedoc is dan ook zeer beperkt: Clairette de Languedoc en Picpoul de Pinet. Picpoul is de enige druif die in deze laatste appellation is toegestaan.

Lees meer

Geen producten gevonden...

De druif Picpoul de Pinet

Picpoul de Pinet dankt zijn kwaliteit aan de ligging direct aan zee, aan het Bassin de Thau en natuurlijk ook aan de karaktereigenschappen van de bijzondere druif, de Picpoul Blanc. De Picpoul rijpt het beste dicht bij zee, bij de milde temperaturen die sterk door het zeewater worden beïnvloed, zodat het bijvoorbeeld overdag nooit extreem heet wordt. Daarnaast geven de zee en het Bassin de Thau, dat in open verbinding staat met de Middellandse Zee, de wijn een aangenaam vleugje ziltigheid, door hun zoute water.

 

Frisse witte wijn uit Languedoc

Deze Cave, de coöperatie van het dorp Montagnac, in het hart van de streek, maakt heerlijke frisse, typische Picpoul de Pinet, gegist en opgevoed op roestvrij staal, om het fruit zoveel mogelijk te accentueren. Een bijzondere witte wijn.